Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Σε Κλειδί και Πλάτανο πήγε ο Κ. Ναλμπάντης

Μετά την Αγκαθία, ήταν η σειρά των κατοίκων του Κλειδίου να στείλουν το δικό τους μήνυμα νίκης στον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Κώστα Ναλμπάντη.

Η περιοδεία στις κοινότητες περιελάμβανε τον Πλάτανο και προγραμματισμένη ομιλία στο Κλειδί. Και στις δυο κοινότητες ο επικεφαλής της παράταξης ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ έτυχε θερμής υποδοχής από πλήθος συνδημοτών του που τον διαβεβαίωναν ότι στις 2 του Ιούνη θα γιορτάσουν μαζί του μια μεγάλη εκλογική νίκη.
Χαιρετίζοντας την αθρόα προσέλευση και τον ενθουσιασμό των συνδημοτών του, ο Κώστας Ναλμπάντης επεσήμανε:

«Τα προσωπικά συμφέροντα δεν έχουν πια θέση.
ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.
Ο συνδυασμός ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ που δημιουργήθηκε με αφορμή τις εκλογές του Μαΐου, έχει περιεχόμενο και προοπτική και αποτελεί ένα χώρο συσπείρωσης και παρέμβασης για όλους εκείνους που ανησυχούν και αγωνιούν για την πορεία του Δήμου.
Γνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης απέναντι σε σας, τους πολίτες του Δήμου μας και κυρίως απέναντι στις νέες και τους νέους, το μέλλον αυτού του τόπου, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, κινητοποιώντας ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, για να ανατρέψουμε τη φθίνουσα πορεία του τόπου μας.
Για να δώσουμε αυτό τον αγώνα για την ελπίδα, την προκοπή και τη σιγουριά, στον Δήμο μας».

Και δίνοντας το στίγμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η δική μου υποψηφιότητα αλλά και οι υποψηφιότητες των συνεργατών μου, υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη να φέρουμε την αλλαγή στα τελματωμένα δημοτικά πράγματα,
-από την ανάγκη να ‘’ταραχθούν τα νερά ‘’ του Δήμου Αλεξάνδρειας,
-από την ανάγκη για ριζική ανανέωση προσώπων στην άσκηση της εξουσίας που θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στην τοπική κοινωνία μας, που αισθάνεται παραγκωνισμένη και πικραμένη τα τελευταία χρόνια, που τα πάντα σχεδόν παρέμειναν στάσιμα».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής όπως αυτά έχουν καταγραφεί από τα στελέχη της παράταξης του, μίλησε για τα εξής:
-Αποκατάσταση της στέγης του νηπιαγωγείου.
-Αποπεράτωση του κτιρίου της κοινότητας για την στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιππος και του Λαογραφικού Μουσείου Βιβλιοθήκης
-Ολοκλήρωση των Παιδικών χαρών, και βελτίωση τους,
-Εξασφάλιση μεταφορικού μέσου για τα παιδιά που πάνε στον παιδικό Πλατέος.
-Διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου, που είναι σχεδιασμένος, και θα δίνει τη δυνατότητα σε βαρέως τύπου οχήματα και αγροτικά μηχανήματα να αποφεύγουν το κέντρο του χωριού.
-Διάνοιξη περιφερειακής τάφρου για την αποστράγγιση των νερών που αποτελούν εστία ανάπτυξης κουνουπιών.
-Πεζοδρόμηση και αντικατάσταση φωτισμού στον κεντρικό δρόμο του χωριού, που είναι παλαιωμένος και εγκυμονεί κινδύνους.
– Ολοκλήρωση κοινοτικού φωτισμού σε όλους τους δρόμους.
-Τοποθέτηση μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημοτικό Σχολείο
-Τοποθέτηση μπάρας ΑμΕΑ στο νηπιαγωγείο
-Περιφερειακή πεζοδρόμηση της πλατείας
-Δρομολόγηση και αξιοποίηση των διαδικασιών για νομιμοποίηση του κτηρίου Αγροτικού συν/μου κλειδίου
-Τοποθέτηση φωτιστικών όπου υπάρχει υπόγεια υποδομή καλωδίων στο σχολείο και το νηπιαγωγείο.
-Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία τοποθέτηση γέφυρας εισόδου στο μνημείο του ρωμαϊκού τόξου με διαμόρφωση του χώρου για να αποκτήσει αυτό επισκεψιμότητα.
-Κατασκευή νέου οδοστρώματος – πεζοδρομίων στις 4 εισόδους του χωριού.
-Αποκατάσταση τομών που έκανε η ΔΕΥΑΑΛ για το δίκτυο ύδρευσης
-Καθαρισμός τσιμενταυλάκων και αποκατάσταση σπασμένων
-Αντικατάσταση φθαρμένων – τοποθέτηση νέων πινακίδων ΚΟΚ όπου χρειάζεται για την διευκόλυνση των οχημάτων.
-Υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών
-Αξιοποίηση – προστασία της περιοχής, διατήρησης της άγριας βλάστησης για προσέλκυση οικοτουρισμού και

Φυσικά η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται στην ώρα τους. Βέβαια εδώ μιλάμε για το αυτονόητο. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που ούτε για αστείο δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε σ’αυτό.
Σημαντικό κομμάτι του προγράμματός μας, φίλες και φίλοι μου, είναι και τα έργα για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία.
Θα ολοκληρώσουμε το έργο της κατασκευής των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϋ και 5Χ5 που είχαν ξεκινήσει με το πρόγραμμα Ελλάδα 2004.
Επίσης θα στηρίξουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, που πρέπει να τονίσω ότι είναι από τους πιο δραστήριους, χρόνια καταξιωμένος στα πολιτιστικά δρώμενα του Ρουμλουκιού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης, έδωσε απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι δίνονται μεγάλες υποσχέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν σας λέμε ότι έχουμε τη μαγική συνταγή.
Δεν σας υποσχόμαστε ότι θα βγάλουμε το μαγικό ραβδί και θα μεταμορφώσουμε σε μια μέρα την πόλη και τα χωριά.
Σας λέμε ότι η αλλαγή του τοπίου θα είναι καθημερινή.
Η εφαρμογή του προγράμματός μας θα γίνει με προτεραιότητες, με υπευθυνότητα και τακτική και μαζί με τη δική σας συμμετοχή.
Κάθε 6 μήνες σε κάθε χωριό θα γίνεται λαϊκή συνέλευση για την αξιολόγηση της προόδου επίλυσης των προβλημάτων άλλα και της καταγραφής νέων».

Η προεκλογική περιοδεία συνεχίζεται την Τετάρτη στο Νεοχωρόπουλο, την Παλιόχωρα και την Κορυφή, όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία.