Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Μια ακόμη ιστορία εκλογικής τρέλας: “σας ψηφίσαμε όλοι και συγχαρητήρια για την εκλογή σας!”

Μετά από κάθε εκλογική διαδικασία όλοι έχουμε να λέμε μια ιστορία. Όμως τόσα χρόνια, ιστορία σαν αυτή που μου διηγήθηκαν την Τρίτη, δεν έχω ξανακούσει.
Η εκλογική ιστορία με το παράλογο περιεχόμενο και για πολύ γέλιο εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε (27/5) στην Αλεξάνδρεια.

Πρωταγωνιστές στην ιστορία ένας ψηφοφόρος και ένας υποψήφιος.
Η κάλπη έχει κλείσει, τα αποτελέσματα έχουν βγει – έστω και αργά το βράδυ. Ναλμπάντης και Γκυρίνης είναι στο β’ γύρο και τη Δευτέρα το πρωί σε δρόμο της Αλεξάνδρειας συναντώνται οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας.

– “κ. Τάκη μου (Μάκη μου, Σάκη μου…. βάλτε όποιο όνομα θέλετε εσείς!) έμαθα ότι χθες εσείς τα πήγατε πολύ καλά. Συγχαρητήρια”, είπε ο ψηφοφόρος.

Χθες σας ψήφισα εγώ, η γυναίκα μου, η κόρη μου και ο γαμπρός μου”, συνέχισε ο υπερήφανος και δικαιωμένος για την επιλογή του ψηφοφόρος, επειδή η δική του ψήφος θα παίξει το ρόλο της και κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί ο “δικός του” υποψήφιος.

Η δήλωση αυτή έφερε προ εκπλήξεως τον εμβρόντητο συνομιλητή, ο οποίος πριν προλάβει να αντιδράσει δέχθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα και το τελειωτικό χτύπημα:

Και την επόμενη Κυριακή πάλι θα σας ψηφίσουμε!!!”, κατέληξε ο ψηφοφόρος.

Ευχαριστώ για την προτίμησή σας, να προσέξετε την επόμενη Κυριακή μη βάλετε σταυρό γιατί δε χρειάζεται πλέον, τώρα όλα θα είναι πιο εύκολα”, απάντησε ο καθ’ όλα ευγνώμων συνομιλητής – υποψήφιος.

Και κάπου εκεί έληξε ο γεμάτος με διαβεβαιώσεις και ευγένεια διάλογος.

Τι πιο απλό από αυτόν τον διάλογο;; Έναν διάλογο που έγινε χίλιες δυο φορές τις μέρες αυτές. Δεν είναι κακό….

Το θέμα όμως είναι αλλού: στο ότι ο ψηφοφόρος είπε 101% ψέμματα στο συνομιλητή του. Δεν τον ψήφισε και αυτό είναι σίγουρο!

Πόθεν πηγάζει η σιγουριά ότι το δούλεμα ήταν ψιλοκομμένο και ο ψηφοφόρος πιάστηκε στα πράσα;;

Από το γεγονός ότι ο “υποψήφιος” κάθε άλλο παρά τέτοιος ήταν!! Αυτή τη φορά δεν κατέβηκε στις εκλογές, το όνομά του δεν ήταν γραμμένο σε κανένα από τα πέντε ψηφοδέλτια που συμμετείχαν…