Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δήλωση Κ. Ναλμπάντη για την εμφάνιση του ονόματός του στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ

“Ξανάνοιξε” για πολλούς υποψηφίους δημάρχους – μεταξύ αυτών και για τον Κώστα Ναλμπάντη – η συζήτηση σχετικά με την κομματική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή αυτή τη φορά δεν ήταν κάποια δήλωση άλλου τοπικού υποψηφίου ή ανακοίνωση τοπικού συνδυασμού ή κάποιο δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης. Η αφορμή για την επαναφορά της συζήτησης ήρθε από την Αθήνα και σχετίζεται με μια ανάρτηση που έγινε στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτηση με τίτλο “ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ισχυρές προγραμματικές συμμαχίες και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών” αναφέρεται μεταξύ άλλων και το όνομα του συνδυασμού του Κ. Ναλμπάντη ενώ στο κείμενο αναφέρεται ότι “(…) Στη βάση αυτής της λογικής καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς.” και στη συνέχεια παραθέτει περιοχές της χώρας και ονόματα συνδυασμών και υποψηφίων δημάρχων.

Πάρα πολλοί συνδυασμοί ανά την Ελλάδα αντέδρασαν (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) με τις αναφορές αυτές που έγιναν στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ στα ονόματά τους και στα ονόματα των συνδυασμών τους.

Μεταξύ αυτών και ο συνδυασμός “Αξίζουμε Καλύτερα”, ο οποίος σε ανακοίνωση – δήλωση του Κ. Ναλμπάντη που διανεμήθηκε αναφέρει τα εξής (χωρίς να κάνει ευθεία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ανακοίνωση στο site του κυβερνώντος κόμματος, αλλά αναφέρεται σε “ανακοίνωση κομμάτων”):

Σε σχέση με ανακοίνωση κομμάτων, για στήριξη της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας «Αξίζουμε καλύτερα», έχουμε ήδη απαντήσει προ καιρού.
Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος και είμαι επικεφαλής σε ένα ανεξάρτητο και καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα για τις δημοτικές εκλογές.
Έχουμε αφήσει τις κομματικές ταυτότητες στην άκρη και μας ενδιαφέρει μόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας, η πόλη και κάθε χωριό του. Στην προσπάθεια αυτή, δεν γίνεται να έχουμε σχέση με κόμματα.
Σεβόμαστε την κομματική προέλευση όλων, ωστόσο εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας ανεξάρτητα της κομματικής τους προέλευσης.
Για μας η νίκη μας στις 2 του Ιούνη θα είναι νίκη των δημοτών που θέλουν να δουν τον Δήμο τους σύγχρονο και δημιουργικό και δεν θα φέρει καμία κομματική στάμπα στον πολιτικό χάρτη.