Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Έκθεση έργων με θέμα “Να ‘σαι φτωχαδάκι του Πνεύματος” στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Ένας διάσημος παπάς-γιατρός, καλλιτέχνης, μια σπάνια προσωπικότητα της διεθνούς σκηνής της τέχνης ο πατέρας Σταμάτης Σκλήρης στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ της Βέροιας όπου παρουσιάζεται η έκθεση των έργων του με θέμα «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ».

Με εκθέσεις σ’ όλο τον κόσμο Αμερική, Ευρώπη κλπ. με διαλέξεις και ομιλίες του στα μεγαλύτερα κέντρα προβληματισμού, ένας μελετητής-διανοούμενος με στόχο τη μεταφορά και σύνδεση της Βυζαντινής Αγιογραφικής παράδοσης με τη σύγχρονη τέχνη, θα είναι κοντά μας με το έργο του από τις 4 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου.

Εικονογράφος – αγιογράφος εκκλησιών με καινούργιες θεματογραφίες και απεικονίσεις, που εκπλήσσουν μ’ έναν ευφάνταστο τρόπο και δημιουργούν μια καινούργια αίσθηση στους ανθρώπους είναι το έργο του π. Σκλήρη.
Δεινός μελετητής της Ιστορίας της Τέχνης, με ιδιαίτερες μελέτες στο έργο του Σεζάν, του Πικάσο, του Ματίς, του Μιρό και κυρίως του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ο παπα Σκλήρης συντροφιά με τον Φασιανό ανιχνεύουν τις νέες προοπτικές και τους δρόμους της τέχνης.

Στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ θα προβάλλονται παράλληλα κάθε μέρα βίντεο από τις διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις του και παρουσιάσεις του έργου του.
Σας προσκαλούμε όλους και όλες στα εγκαίνια το Σάββατο 4 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στα εγκαίνια όπου θα μιλήσουν για το έργο του ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, η Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Φλώρα Καραγιάννη και ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση οργανώνεται από το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, με συνδιοργανωτές την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ και τον ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972440721 και 6978009083