Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Το Κ.Υ. και την Αστυνομία της Αλεξάνδρειας επισκέφθηκε κλιμάκιο του συνδυασμού “Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας”

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε ο Αργύρης Πανταζόπουλος το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του.
Ο Αργύρης Πανταζόπουλος αρχικά επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διευθύντρια Παρασκευή Αμπεριάδου.

Η κυρία Αμπεριάδου τον ενημέρωσε για τις σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και για το πρόβλημα που δημιουργείται στη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών, αφού ολόκληρος ο Δήμος Αλεξάνδρειας εξυπηρετείται αυτή τη στιγμή από ένα και μόνο ασθενοφόρο.

Τόνισε ωστόσο ότι εν μέσω της γενικότερης δυσμενούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, σημαντικό ρόλο παίζουν οι πρωτοβουλίες και η θέληση να λυθούν προβλήματα, αφού η ίδια κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης γεννήτριας στη μονάδα με δωρεά που εξασφάλισε έπειτα από προσωπικές επαφές και προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο Αργύρης Πανταζόπουλος κατευθύνθηκε, περπατώντας την πόλη και συνομιλώντας με δημότες, προς το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας. Εκεί στη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του Α.Τ., Νικόλαο Κυριακίδη, ενημερώθηκε για θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Τμήματος, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους.

Στη συνάντησή του με τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Δημήτρη Μπουρδάνο, ο υποψήφιος Δήμαρχος και το κλιμάκιο της παράταξης του, δυστυχώς ήρθαν αντιμέτωποι με μια θλιβερή πραγματικότητα, καθώς ο κύριος Μπουρδάνος τους ενημέρωσε ότι το Τμήμα του προσπαθεί να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες, έχοντας στη διάθεσή του μόλις δύο περιπολικά, τα οποία μάλιστα είναι προς διάλυση αφού έχουν γράψει πάνω από 700.000 χιλιόμετρα.

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερη, αν ο Δήμος με πρωτοβουλία του πρόσφερε στο Τμήμα μεταχειρισμένα έστω αυτοκίνητα, σε καλή κατάσταση, ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών.

Συζητήθηκε το πόσο σημαντική είναι για τον Δήμο μας η συνεργασία της Ασφάλειας με τις τοπικές αρχές και την κοινότητα των Ρομά, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής προωθήσουν και υποστηρίξουν την πολιτική εμπλοκή της νεολαίας Ρομά ως ενεργών πολιτών.

Ο Διοικητής ενημερώθηκε για το πρόγραμμα I_do, που έτρεξαν πολλοί δήμοι προκειμένου να ενδυναμωθεί η νεολαία των Ρομά, αποκτώντας πολιτική ταυτότητα ώστε να συμβάλλουν στην ενίσχυση μιας ασφαλούς, δημοκρατικής, χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία. Πρόγραμμα που δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας.
Ο κύριος Μπουρδάνος ενημερώθηκε τέλος από τους υποψήφιους της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος, Καβακοπούλου Χριστίνα, Στυλιανίδη Παρασκευά και Σοφία Λουκά για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα παραβατικότητας που απασχολεί το Πλατύ και αμέσως υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.