Μια ακόμη ιστορία εκλογικής τρέλας: “σας ψηφίσαμε όλοι και συγχαρητήρια για την εκλογή σας!”

σχόλια επικαιρότητας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Μετά από κάθε εκλογική διαδικασία όλοι έχουμε να λέμε μια ιστορία. Όμως τόσα χρόνια, ιστορία σαν αυτή που μου διηγήθηκαν την Τρίτη, δεν έχω ξανακούσει.
Η εκλογική ιστορία με το παράλογο περιεχόμενο και για πολύ γέλιο εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε (27/5) στην Αλεξάνδρεια.

Πρωταγωνιστές στην ιστορία ένας ψηφοφόρος και ένας υποψήφιος.
Η κάλπη έχει κλείσει, τα αποτελέσματα έχουν βγει – έστω και αργά το βράδυ. Ναλμπάντης και Γκυρίνης είναι στο β’ γύρο και τη Δευτέρα το πρωί σε δρόμο της Αλεξάνδρειας συναντώνται οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας.

– “κ. Τάκη μου (Μάκη μου, Σάκη μου…. βάλτε όποιο όνομα θέλετε εσείς!) έμαθα ότι χθες εσείς τα πήγατε πολύ καλά. Συγχαρητήρια”, είπε ο ψηφοφόρος.

Χθες σας ψήφισα εγώ, η γυναίκα μου, η κόρη μου και ο γαμπρός μου”, συνέχισε ο υπερήφανος και δικαιωμένος για την επιλογή του ψηφοφόρος, επειδή η δική του ψήφος θα παίξει το ρόλο της και κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί ο “δικός του” υποψήφιος.

Η δήλωση αυτή έφερε προ εκπλήξεως τον εμβρόντητο συνομιλητή, ο οποίος πριν προλάβει να αντιδράσει δέχθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα και το τελειωτικό χτύπημα:

Και την επόμενη Κυριακή πάλι θα σας ψηφίσουμε!!!”, κατέληξε ο ψηφοφόρος.

Ευχαριστώ για την προτίμησή σας, να προσέξετε την επόμενη Κυριακή μη βάλετε σταυρό γιατί δε χρειάζεται πλέον, τώρα όλα θα είναι πιο εύκολα”, απάντησε ο καθ’ όλα ευγνώμων συνομιλητής – υποψήφιος.

Και κάπου εκεί έληξε ο γεμάτος με διαβεβαιώσεις και ευγένεια διάλογος.

Τι πιο απλό από αυτόν τον διάλογο;; Έναν διάλογο που έγινε χίλιες δυο φορές τις μέρες αυτές. Δεν είναι κακό….

Το θέμα όμως είναι αλλού: στο ότι ο ψηφοφόρος είπε 101% ψέμματα στο συνομιλητή του. Δεν τον ψήφισε και αυτό είναι σίγουρο!

Πόθεν πηγάζει η σιγουριά ότι το δούλεμα ήταν ψιλοκομμένο και ο ψηφοφόρος πιάστηκε στα πράσα;;

Από το γεγονός ότι ο “υποψήφιος” κάθε άλλο παρά τέτοιος ήταν!! Αυτή τη φορά δεν κατέβηκε στις εκλογές, το όνομά του δεν ήταν γραμμένο σε κανένα από τα πέντε ψηφοδέλτια που συμμετείχαν…

Μοιραστείτε, κοινοποιήστε ή τυπώστε την ανάρτηση: