Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Κ. Ναλμπάντης: “αποφασίστηκε μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης στη βάση μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής”

Με μια ανακοίνωσή του που εστάλη μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας και εις εκ των δυο που θα συμμετάσχουν στο β’ γύρο των δημοτικών, Κώστας Ναλμπάντης, κάνει γνωστό ότι την Πέμπτη 30 Μαΐου έγινε συνάντηση μεταξύ αυτού και δυο ακόμη υποψηφίων, του Α. Πανταζόπουλου και του Μ. Χαλκίδη, και συμφώνησαν σε μια σειρά από θέματα, “ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση του Κ. Ναλμπάντη και του συνδυασμού του αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, το βασικό σημείο που τόνιζα ήταν η επιβεβλημένη διάθεση συνεργασίας με εκείνες τις παρατάξεις που είχαν την ίδια άποψη και που επίσης διατύπωναν προτάσεις για το αύριο.


Ο λαός του Δήμου, αποδέχτηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία, τα δύο αυτά προαπαιτούμενα και η κάλπη επέλεξε εμένα να αναμετρηθώ με τον απερχόμενο δήμαρχο.
Σήμερα κάλεσα τους αρχηγούς των παρατάξεων, σε δημόσια συνάντηση συνεννόησης και συνεργασίας, στη βάση μιας μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας, που με εντιμότητα όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Αργύρης Πανταζόπουλος και Μ. Χαλκίδης.

Αποφασίστηκε χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς συναλλαγές με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού, να γίνουν όλα αυτά για να υπάρξει ένα μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προτείναμε και αποφασίσθηκε ομόφωνα:

1. Νέα οργανωτική διάταξη των υπηρεσιών του Δήμου με σύνταξη νέου Ο.Ε.Υ, για να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε υπάλληλο να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα του.
2. Αξιοποίηση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, με άτομο ειδικών γνώσεων και γενικής αποδοχής.
3. Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, παιδικές χαρές, πλατείες, αδέσποτα, λακκούβες, ναρκωτικά), από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας δημοτικής περιόδου.
4. Ύδρευση- αποχέτευση, βελτίωση στις υπάρχουσες υποδομές και επεκτάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
5. Συμμετοχή με στήριξη Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27.
6. Απαίτηση είναι να υπάρξει συμμετοχή στη διοίκηση από όλους τους συνδυασμούς, ώστε να υπάρχει συνευθύνη.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής, οι προτάσεις θα γίνουν αποφάσεις και είναι δεσμευτική η υλοποίησή τους από την νέα Δημοτική Αρχή.

Κώστας Ναλμπάντης”