Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική πολιτισμός - ψυχαγωγία

Η Χορωδία Μελίκης συγκίνησε τους Έλληνες της Τεργέστης

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης, η Χορωδία Μελίκης πραγματοποίησε μια έξοχη εμφάνιση, γεμίζοντας αισθήματα χαράς και συγκίνησης στους παρευρισκόμενους Έλληνες αλλά και Ιταλούς κάτοικους της πόλης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό δεν έπαψε να χειροκροτεί και να σιγοτραγουδά γνωστά Ελληνικά τραγούδια, που ερμήνευσε με την ποιότητα που την διακρίνει, η Χορωδία Μελίκης.
Στην αποστολή συμμετείχαν και μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων, τα οποία παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τις τοπικές ενδυμασίες του Ρουμλουκιού.

Στο τέλος της όμορφης βραδιάς, η Πρόεδρος της Κοινότητας Τεργέστης, Μαρία Κασσωτάκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μελίκης, Αλέξανδρος Ακριτίδης, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές. Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, Αλίκη Κεφαλογιάννη, η οποία επίσης έλαβε αναμνηστικά δώρα από την περιοχή της Μελίκης.

Την ίδια μέρα, (Δευτέρα 6 Μαΐου 2019), εγκαινιάστηκε στην αίθουσα τελετών της Ελληνικής Κοινότητας και η Έκθεση Ζωγραφικής της διεθνούς φήμης ζωγράφου, Elettra Metallino, η οποία κατάγεται από τη Ελλάδα.

Η Χορωδία Μελίκης ευχαριστεί ιδιαίτερα την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και τον Πρόεδρό της, Στέφανο Δελιόπουλο, για την συγχρηματοδότηση αυτής της σημαντικής πολιτιστικής αποστολής. Η Χορωδία Μελίκης ευχαριστεί επίσης τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίκης για την διάθεση δώρων προς την Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης.