Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (Λαϊκή Συσπείρωση) Σωτ. Αβραμόπουλου στην Ημαθία

Την Βέροια επισκέφτηκε την Πέμπτη 16/5 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Πραγματοποίησε περιοδεία στο κονσερβοποιείο της κοινοπραξίας ΑΛΜΜΕ και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας( Δνση Α’θμιας Εκπ/σης , Δνση Γεωργίας ) και αργότερα έδωσε συνέντευξη τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Στην ΑΛΜΜΕ συνομίλησε με εργαζόμενους και ανέδειξε τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα στην περιοχή της Ημαθίας και πως πρέπει αυτές οι δυνατότητες να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που θα εξασφαλίζουν τη διατροφή του λαού. Τόνισε τη συμβολή των εργαζομένων του κλάδου της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σημείωσε πως η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι δίπλα τους στους αγώνες για αξιοπρεπή μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στις συνομιλίες του με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της περιφέρειας αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας ιδιαίτερα τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την γρήγορη διεκπεραίωση και την ποιότητα του έργου τους. Στάθηκε στην ελλειπή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , κρίσιμων τομέων για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών , όπως η αντιπυρική προστασία και η αντισεισμική θωράκιση.
« Για μας η Περιφέρεια είναι πρώτα απ΄όλα οι πολίτες της και στις προτεραιότητές μας είναι η διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους ,τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους , τη νέα γενιά αυτών που δικαιούμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες» , δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη τύπου ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια. Ανέφερε ότι τόσο η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα όσο και η παράταξη του κ Γιαννούλη επί της ουσίας δεν έχουν διαφορές μιας και η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο και όχι για τα λαϊκά στρώματα. Μίλησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την πατρίδα μας ,αλλά και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής η συμφωνία των Πρεσπών. Για την περίφημη « συνανάπτυξη των Βαλκανίων» ο Σ.Αβραμόπουλος κάλεσε το λαό της περιοχής να θυμηθεί ότι παρόμοια «ανάπτυξη» γνώρισε ο τόπος και η περιοχή με το κλείσιμο επιχειρήσεων που κατέφυγαν στις γειτονικές βαλκανικές χώρες , πετώντας από την μια στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους και λειτουργώντας από την άλλη ως μοχλός πίεσης για να πέσουν τα μεροκάματα στην πατρίδα μας.

Στάθηκε και στα κάλπικα «αντιφασιστικά» μέτωπα που διαλαλεί ότι φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον ένα χοντρό ψέμα ,αφού στο ψηφοδέλτιο της, η παράταξη του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη είχε ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο γνωστό ακροδεξιό και υμνητή της Χούντας.

Η απόσυρση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μετά την κατακραυγή που σηκώθηκε δεν απαλλάσσει σε καμιά περίπτωση τον ψευτοαριστερό ΣΥΡΙΖΑ που ψαρεύει ακόμα και στο βούρκο του φασισμού.
Τέλος κάλεσε το λαό της Ημαθίας να ενισχύσει στην κάλπη το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση έστω κι αν κάποιος δε συμφωνεί σε όλα , γιατί είναι η μόνη ψήφος που θα επιστρέψει στο λαό ενισχυμένη στο πολλαπλάσιο