Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Μια ματιά στο παρελθόν – όταν ο Δριστάς υποδέχθηκε τον Καραμανλή

Έφτασα περίπου 22 χρόνια πίσω τις μέρες αυτές, κοιτάζοντας φωτογραφίες.

Στις συγκεκριμένες που θα δείτε βρισκόμαστε στο 1997/1998. Έχουν τραβηχθεί στο χώρο που σήμερα είναι το δημοτικό θέατρο Πλατέος.

Τότε ήταν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην οποία γίνονταν διάφορες εκδηλώσεις ενώ εκεί συνεδρίαζε κάποτε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατέος.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται:

  • ο δήμαρχος Πλατέος Στέφανος Δριστάς (σήμερα αντιδήμαρχος στο Δήμο Αλεξάνδρειας), που την εποχή εκείνη ήταν ένας από τους μικρότερους σε ηλικία δημάρχους της χώρας – είχε εκλεγεί δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 1994, έχοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά με ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που συνήθως η Νέα Δημοκρατία λάμβανε την εποχή εκείνη στον τότε Δήμο Πλατέος. Ποσοστό που είναι εύκολο να δικαιολογηθεί, αφού όλοι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα και το ήθος του Δριστά.

 

  • ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – κι αυτός σαραντάρης, από τα νέα σε ηλικία μέλη του Κοινοβουλίου την εποχή εκείνη (παρότι εκλεγμένος από το 1989) – τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Καραμανλής έχει βγει από τη δύσκολη διαδικασία εκλογής του, παρότι το όνομά του υποτίθεται πως θα του εξασφάλιζε μια άνετη νίκη. Η μάχη τότε για την προεδρία του κόμματος ήταν έντονη και το αποτέλεσμα ήταν η Ν.Δ. να κλυδωνίζεται από τις εσωκομματικές έριδες για αρκετό καιρό μετά την εκλογή του προέδρου της.

Ο Καραμανλής κάνει περιοδείες ανά την Ελλάδα και ο Δριστάς – που είναι αυτό που λέμε “παραδοσιακός νεοδημοκράτης” – υποδέχεται τον πρόεδρο της ΝΔ.