Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Εγκαινιάστηκε το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας Δήμου Αλεξάνδρειας

Με τη δέουσα επισημότητα εγκαινιάστηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας Δήμου Αλεξάνδρειας, ένα έργο που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια.

Μια σειρά από προβλήματα, που είχαν να κάνουν τόσο με κατασκευαστικά προβλήματα όσο και με τη χρηματοδότηση (που ορισμένες στιγμές ήταν μηδενική) αλλά και διαδικαστικά ζητήματα, συνετέλεσαν στο να χρειαστούν 3 δεκαετίες και από σήμερα η Αλεξάνδρεια να αποκτήσει ένα πραγματικό στολίδι, όπως είναι πανθομολογούμενο.

Στον αγιασμό, που προηγήθηκε των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ Παντελεήμων ενώ τα την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης. Στα πρώτα “επίσημα” βήματα μέσα στο κτήριο συνόδευσε τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης (εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – αφού τόσο ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης δεν είχαν αφιχθεί τη στιγμή εκείνη).

Εκατοντάδες ήταν οι συνδημότες μας που παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων ενώ πάρα πολλοί ήταν και αυτοί που θέλησαν είτε να παρακολουθήσουν και τη συναυλία που ακολούθησε είτε απλά να επισκεφτούν το χώρο, έναν πραγματικό όμορφο χώρο που θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά της περιοχής.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών – ενθυμίων σε όλους τους δημάρχους που συνετέλεσαν στην κατασκευή του έργου ενώ μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν η Λέλα Μπρουσκέλη, σύζυγος του εκλιπόντος δημάρχου Δ. Μπρουσκέλη που θεμελίωσε το ΠΠΚ, ανέβηκε στη σκηνή με τα εγγόνια της για να παραλάβει την πλακέτα.

Για το χώρο και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους μίλησαν οι πρώην δήμαρχοι Αλεξάνδρειας Φ. Πουρλιοτόπουλος και Χ. Γκιόνογλου. Στη δική του ομιλία ο νυν δήμαρχος Π. Γκυρίνης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του (από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε) να παραδώσει τον χώρο προς χρήση ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να ευχαριστήσει τόσο τους προκατόχους του όσο και όσους ενεπλάκησαν στην κατασκευή και ολοκλήρωση του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας Δήμου Αλεξάνδρειας.
Τις ευχές του για το έργο αλλά και την υπόσχεση ότι η Περιφέρεια θα ενισχύει τέτοια έργα εξέφρασε στη δική του ομιλία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από τα εγκαίνια ενώ βίντεο θα υπάρχει σε άλλη ανάρτηση.