Κατηγορίες
Περισκόπηση

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Γκυρίνη – Πανταζόπουλο – Χαλκίδη: “φροντίστε να τα βρείτε μέσα σε 15 μέρες!”

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό, πιο ραγδαίες κι από τυφώνα στην Αμερική!

Μπορεί το κλίμα της επίσκεψης Μητσοτάκη να είχε κάτι το εορταστικό σε κομματικό επίπεδο και να είδαμε σχεδόν σύμπασα την τοπική ΝΔ να χαμογελά σε φωτογραφίες, όμως πίσω από τα χαμόγελα των Γκυρίνη – Πανταζόπουλου – Χαλκίδη από ένα σημείο και μετά υπήρχε μια παγωμάρα για την οποία ευθύνεται ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Ας το πάρουμε λίγο απ’ την αρχή:

Η επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια που αρχικά δεν ήταν καθόλου στο πρόγραμμά του Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε μόλις στο Σάββατο 30 Μαρτίου.

Ο αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος ήταν εκ των προτέρων ενημερωμένος για την κατάσταση στα προεκλογικά του Δήμου Αλεξάνδρειας (δηλαδή για τα τρία ψηφοδέλτια που έχουν στην κεφαλή τους στελέχη του κόμματος) ήταν αρκούντως σαφής στις 3 σύντομες συνομιλίες που είχε με τους Γκυρίνη, Πανταζόπουλο και Χαλκίδη.

“Φροντίστε να τα βρείτε μέσα στις επόμενες 15 μέρες” ήταν αυτό που τους είπε, αφού είναι γνωστό ότι ενόψει εθνικών εκλογών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δει όσο περισσότερους δήμους της χώρας να “βάφονται” μπλε στον χάρτη την ημέρα των δημοτικών εκλογών.

Όπως μαθαίνω αργά το βράδυ της Κυριακής συναντήθηκαν σε καφέ στην πλατεία της Χαλκηδόνας άνθρωποι από τα επιτελεία και των τριών υποψηφίων δημάρχων, με σκοπό να βρεθούν σημεία σύγκλησης. Επειδή όμως δεν είχαν το ελεύθερο από τους αρχηγούς των συνδυασμών τους για εκτενείς συνομιλίες ή συμφωνίες, αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση των Γκυρίνη – Πανταζόπουλου – Χαλκίδη το αργότερο μέχρι το επόμενο Σάββατο 7 Απριλίου.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν (ακόμη και στο συνδυασμό Ναλμπάντη, που εκ των πραγμάτων θα κληθεί να αλλάξει τακτική σύντομα).

Ραγδαίων εξελίξεων, που θα ανατρέψουν το υφιστάμενο προεκλογικό σκηνικό αλλά και την ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση σε επίπεδο υποψηφιοτήτων…