Κατηγορίες
αγροτικά

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: “να εναρμονιστεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ με τα νέα δεδομένα που έφερε η κλιματική αλλαγή”

Ανακοίνωση που σχετίζεται με τις καλύψεις που οι αγρότες έχουν όταν υπάρχουν προβλήματα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για όσα συμβαίνουν (λόγω των καιρικών συνθηκών) στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ακτινίδια.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα τα τελευταία χρόνια για τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής χωρίς όμως καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Τις επιπτώσεις αυτές δυστυχώς σαν αγρότες που έχουμε άμεση επαφή με το περιβάλλον τις ζούμε στο πετσί μας καθημερινά.

Επιτέλους η περιβόητη διεύρυνση των καλύψεων, η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η κάλυψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή ας γίνουν πράξη. Η αναμονή και η κοροϊδία έχουν και τα όριά τους.

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να επιληφθεί των ζημιών και να προχωρήσει σε αναγγελίες ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι δηλώσεις και να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Για τον Α.Σ. Γεωργών Βέροιας”