Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Π. Γκυρίνης και Μ. Χαλκίδης για σκουπίδια: ο ένας πήγε Αθήνα απευθείας, ο άλλος μέσω Πάτρας

Συνήθως σε προεκλογικές συγκεντρώσεις μένουμε στα τετριμμένα (δηλαδή ασχολούμαστε με το πόσοι πήγαν σε μια συγκέντρωση, ποιοι πήγαν, με ποιους κάθισαν, με ποιον μίλησαν), χωρίς να δίνουμε βάση στα λεγόμενα.
Εν ολίγοις, δεν ασχολούμαστε με την ουσία. Η οποία ποια είναι;; Ο λόγος, η ομιλία.

Απ’ την ομιλία Χαλκίδη επέλεξα να σταθώ σε κάτι… ταπεινό, απτό, καθημερινό: στα σκουπίδια.
όλη την ομιλία του Μ. Χαλκίδη μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.
Στο συγκεκριμένο θέμα βλέπουμε μια “απρόβλεπτη σύμπνοια” με τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη.

Ο Γκυρίνης πριν από λίγες ημέρες, στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ξεκάθαρος: “η λύση στο σκουπίδι είναι ο ιδιώτης”.
Ο Χαλκίδης το πήγε στο ίδιο ακριβώς σημείο, στον ιδιώτη.
Η μοναδική διαφορά τους ήταν ότι ο μεν Γκυρίνης το είπε στα ίσια ενώ ο δε Χαλκίδης το πήγε γύρω – γύρω, πήγε δηλαδή “Αθήνα μέσω Πάτρας”, μπλέκοντας υπαλλήλους, συνέργειες και άλλα τέτοια.

Αναφέρομαι μόνο σε Γκυρίνη – Χαλκίδη επειδή αυτών τις απόψεις τις μάθαμε. Αναμένουμε τις απόψεις και των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων, μέσα από τις ομιλίες τους και τα προεκλογικά τους προγράμματα.

Στο τέλος όλοι θα προσπαθούν να μας ψήσουν ότι η καλύτερη λύση είναι οι περιβόητες ΣΔΙΤ, Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (που είναι και της μόδας….).

 

Ας μην κοροϊδευόμαστε: είναι γνωστό τι γίνεται με τις προσλήψεις. Σε οποιονδήποτε Δήμο, αν ζητηθούν 100 προσλήψεις θα εγκριθούν οι 50, οι 60… Κι από τους 60 θα εμφανιστούν να αναλάβουν υπηρεσία ακόμη λιγότεροι.

Το είδαμε το σκηνικό και στο Δήμο μας, πριν από λίγο καιρό.
Δεκαεννέα ζήτησαν, δεκαοκτώ εγκρίθηκαν, δώδεκα πήγαν να αναλάβουν υπηρεσία. Άρα υποστελεχωμένη υπηρεσία, άρα (μαζί με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα των μηχανημάτων) συχνά έχουμε τα σκουπίδια στο δρόμο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αιρετών και υπαλλήλων.

Οι υποψήφιοι στο σύνολό τους ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δηλώσουν τι θα κάνουν για το θέμα. Όπως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μας πουν τεκμηριωμένα και κοστολογημένα το σχέδιο τους για την αποκομιδή. Όλοι, και οι πέντε. Χωρίς κορώνες, χωρίς εντάσεις και χωρίς υπερβολές.
Το ερώτημα είναι απλό και θα πρέπει να τεθεί από τους ψηφοφόρους και στους πέντε:

  • κύριοι σκοπεύετε να δώσετε – αργά ή γρήγορα – τα ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ σκουπίδια σε εργολάβο, σκοπεύετε να στήσετε κάποια ΣΔΙΤ για να χρυσώσετε το χάπι ή έχετε στο πρόγραμμά σας κάποιο σοβαρό σχέδιο ώστε μέσα σε ένα, δύο ή πέντε χρόνια από σήμερα ο Δήμος να λάμπει αλλά να βγάζει και λεφτά από αυτή την ιστορία κρατώντας αποκλειστικά και μόνο για την πάρτη του τη διαχείριση των απορριμμάτων;;

Απλά πράγματα θέλουμε εμείς οι δημότες, οι ψηφοφόροι.

Απλές ερωτήσεις και καθαρές, απλές, απαντήσεις.