Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Περί εστιών στον κάμπο

Δεν πιστεύω κανείς να νομίζει ότι στο σύνολό τους οι φωτιές που βλέπουμε στον κάμπο είναι προϊόν … αυτάφλεξης!
Άντε, από τις τόσες που βλέπουμε, το ένα τρίτο να είναι (απίθανο, αλλά λέμε τώρα…!). Οι υπόλοιπες τι είναι;; Από κεραυνούς;; Ή από καλώδια της ΔΕΗ;;

Οι περισσότεροι βάζουν φωτιά στα καλάμια και στα ξερόχορτα για να καθαρίσουν το κανάλι ή σε κλαδιά και τέλος. Χωρίς όμως ούτε ένα μέτρο προστασίας. Αυτό συμβαίνει, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Γιατί αν γίνονταν λόγος για τα βυτία ή τα ραντιστικά που θα ήταν εκεί για να αποφευχθεί η “στραβή”, τότε κανένα θέμα. Θα προλάβαιναν πολλά και η Πυροσβεστική δεν θα έτρεχε αριστερά και δεξιά για να προλάβει επεκτάσεις. Ούτε καν αυτό δεν κάνουν κάποιοι, να καθίσουν ούτως ώστε αν η φωτιά ξεφύγει να προστατεύσουν την περιουσία τους…

Όσο για το τι μπορεί να καεί αν η φωτιά ξεφύγει;; Κανείς δεν γνωρίζει και δεν θα μάθει ποτέ το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που γίνεται.

Τη φωτογραφία με τον σκαντζόχοιρο την είδα στο facebook, αναρτημένη σε αρκετούς λογαριασμούς, οπότε δεν ξέρω ποιος την τράβηξε για να αναφέρω το όνομά του. Η φωτογραφία με το σπίτι είναι από τον Σχοινά Ημαθίας.