Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης

Το μήνυμα του δημάρχου Π. Γκυρίνη για την 25η Μαρτίου

Σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης αναφέρει:

“Στις 25 Μαρτίου ο Χριστιανισμός τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συγχρόνως η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Είναι η ημέρα που ενώνει όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η επανάσταση του 1821ήταν αποτέλεσμα όλων των Ελλήνων,για αυτό και πήρε και παγκόσμιο χαρακτήρα δίνοντας το παράδειγμα της αρχής της αυτοδιάθεσης των λαών.

Χρόνια τώρα οι μεταγενέστερες γενιές εμπνέονται και μιμούνται το ηρωικό παράδειγμα των ηρώων του Εικοσιένα Οι ηρωικοί πρόγονοί μας έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την ελευθερία της Ελλάδας, έχοντας ως σημαία το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» βασική αξία ζωής αλλά και επιβίωσης του ελληνικού κράτους.

Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε την ελευθερία, να προστατέψουμε την πατρίδα μας, από οποιαδήποτε μορφής εξάρτησης σε αυτή δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. . Οι μέρες που ζούμε απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους και όλες ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, στη σύγχρονη ιστορία,, έχουμε μπροστά μας ανοιχτά εθνικά θέματα και προκλήσεις και συγχρόνως ζούμε κρίσεις , οικονομικές και κοινωνικές .Ειδικά στις μέρες μας αμφισβητείται με πολλούς τρόπους η Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας .Δεν υπάρχει καμία ιστορική αμφιβολία ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Το μαρτυρά η ιστορία ,η γλώσσα , η πολιτισμική μας κληρονομιά και ο λαϊκός μας πλούτος. Αυτά τα στοιχεία έχουμε υποχρέωση να τα διαφυλάξουμε και να τα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποιον τα επιβουλεύεται ,όσο και αν κάποιοι ανεύθυνα παραποιούν την ιστορία μας .

Με την προτροπή να μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας για την ανεξαρτησία , τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος , εύχομαι σε όλες και όλους σας και την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, Χρόνια Πολλά , υγεία, ευτυχία και προκοπή.”