Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Τα ονόματα των υποψηφίων και η ομιλία του Κ. Ναλμπάντη στη συγκέντρωση της 18ης Μαρτίου

Τριάντα έξι υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ο Κώστας Ναλμπάντης, επικεφαλής του συνδυασμού “Αξίζουμε Καλύτερα” και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Οι υποψήφιοι, αλφαβητικά, είναι οι ακόλουθοι:


ΑΝΔΡΟΝΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΕΛΗΠΑΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΚΑΜΟΥΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΚΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΙΩ
ΚΑΣΤΑΝΑ ΟΛΓΑ
ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΛΟΘΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΟΡΤΣΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ
ΚΟΤΖΗΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΡΑΧΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
ΛΙΟΛΙΟΥ ΝΤΟΡΑ
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΙΧΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΜΠΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΟΓΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ


Στην ομιλία του ανέφερε τα ακόλουθα:

Συνδημότισσες- Συνδημότες
Φίλες και φίλοι

Ζούμε σε μια εποχή που η ελληνική και η τοπική κοινωνία βιώνουν μια βαθιά οικονομική, πολιτική, πολιτισμική και πολιτιστική κρίση εξ΄ αιτίας αδιεξόδων που παρουσιάστηκαν σε κάθε επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια.
Μέσα σε τέτοιες ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες γίνεται περισσότερο αντιληπτή η έλλειψη κοινωνικής συνοχής και η απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης , η οποία τώρα είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Όμως σήμερα για όλους εμάς στον συνδυασμό ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨ είναι μια ξεχωριστή μέρα με μια ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο για την πάνω από κάθε προσδοκία καταλυτική σας παρουσία όσο και για το μήνυμα που στέλνετε σε κάθε γωνία της πόλης και σε κάθε χωριό στηρίζοντας την προσπάθεια μας να συγκροτήσουμε έναν δημιουργικό, ανεξάρτητο, πλουραλιστικό, ΝΕΑΝΙΚΟ και πολυκομματικό συνδυασμό κάνοντας μία αρχή συνεργασίας και συνεννόησης για τον τόπο μας που σήμερα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Ενεργοί πολίτες δίχως κομματικές παρωπίδες με ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα με κοινό σκοπό και κοινό σημείο αναφοράς τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών ποιότητας ζωής των κατοίκων, συγκροτούμε από επιλογή και όχι από ανάγκη τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨,γιατί αξίζουμε καλύτερα.
Για όλους εμάς ο τίτλος του δημάρχου, του αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου δεν αποτελεί αξίωμα.
Είναι δουλειά, είναι κόπος, είναι χρέος, είναι προσφορά που τα διεκδικούμε με αίσθημα ευθύνης.

Κομμάτι αυτής της ευθύνης είναι και το όνομα του συνδυασμού μας που είναι συμβολικό.
Δείχνει το βήμα και το στόχο για να αποκτήσουμε τη θέση που μας αξίζει στην περιφέρεια και σε όλη την επικράτεια.
Δείχνει την απόφασή μας να δείξουμε ασυμβίβαστη αγωνιστικότητα προκειμένου να πετύχουμε αυτά που αξίζει ο τόπος μας, η πόλη μας και τα χωριά μας και οι κάτοικοί του, γιατί ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨.
Δείχνει την ανάγκη να βγούμε επιτέλους μπροστά και να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στην καρδιά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο κέντρο της Ελλάδας, γιατί ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨.

Γι΄ αυτό διαλέξαμε και το έμβλημα μας που αντιπροσωπεύει το νέο πρόσωπο του δήμου με τους τέσσερις πρώην ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ των ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ, της ΜΕΛΙΚΗΣ, του ΠΛΑΤΕΩΣ και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
Όλοι για έναν και ο ένας για όλους.

Έναν ενιαίο δήμο που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του. Έναν ενιαίο δήμο που προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στην καθημερινότητα του δημότη.
Έναν ενιαίο δήμο που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και αφουγκράζεται τα προβλήματα κάθε γειτονιάς, κάθε χωριού αλλά και κάθε δημότη προσωπικά.

Έναν ενιαίο δήμο που “ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”.
ΝΑΙ, αξίζουμε καλύτερα και γι΄αυτό ήδη συνεννοούμαστε καλύτερα.
ΝΑΙ, αξίζουμε καλύτερα γι΄αυτό μπορούμε και πηγαίνουμε καλύτερα,

επειδή:
συνεννοούμαστε καλύτερα
επειδή σχεδιάζουμε καλύτερα
και επειδή δουλεύουμε καλύτερα.

Ήδη επισκεφτήκαμε θεσμούς και φορείς και συμφωνήσαμε ότι η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ μπορεί να καταστεί το αγροτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, συνδυάζοντας την πρωτοποριακή γεωργία με την ενέργεια συμπεριλαμβανομένου και του αγροτοδιατροφικού τομέα, σε συνδυασμό με την βεβαιωμένη ύπαρξη γεωθερμίας με ικανοποιητικό βαθμό υποθαλπίας .

Η ευρύτερη περιοχή του ΠΛΑΤΕΟΣ μπορεί να αναδειχτεί στο σημαντικότερο κέντρο μετακομιδής λόγω της θέσης της, πάνω στους δύο μεγαλύτερους ΟΔΙΚΟΥΣ και ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ της χώρας και της εγγύτητας με το λιμάνι της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Αλεξάνδρεια μπορεί και πρέπει να ενταχθεί στο ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και να προχωρήσει η αξιοποίηση του ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ και του υγροβιότοπου της περιοχής ΚΛΕΙΔΙΟΥ.
Το όραμα μας είναι ο δήμος μας να γίνει ένα πρότυπο οργάνωσης, δημιουργίας και ανάπτυξης και να αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα αξιοποιώντας όλα τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που του δίνουν το όνομα , η γεωγραφική θέση , η αγροτική του φύση, η ιστορία του , η πολιτισμική και πολιτιστική του κληρονομιά.

Στην πρώτη μας παρουσίαση στις 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ τονίσαμε ότι ως συνδυασμός ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ να δώσουμε τη μάχη αυτή γιατί το χρωστάμε στον τόπο μας.
Και μία πρωταρχικής σημασίας αξία που θα ακολουθήσουμε ως δημοτική αρχή είναι η πολιτική που αντιμάχεται τα συμφέροντα που βάζουν το κέρδος :
Πάνω από τον άνθρωπο
Πάνω από το φυσικό του περιβάλλον
Πάνω από τον πολιτισμό

Είχαμε τονίσει ακόμα πως πρεσβεύουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης και όχι μία κοινωνία ανταγωνιστική, πως ο δήμος πρέπει να είναι βασικός αρωγός σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ότι οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων, όπως οι χώροι άθλησης ,η αποκατάσταση του οδικού δικτύου μέσα στην πόλη και στα χωριά και κυρίως στην συμπεριφορά απέναντι στην αναπηρία συνεργαζόμενοι γι΄ αυτό με όλους τους περιφερειακούς και εθνικούς φορείς .

Σήμερα όμως λέμε πως βασικό μας μέλημα είναι η οργάνωση γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εξεύρεση νέων πόρων και την υλοποίηση δράσεων πέρα από τα λιγοστά περιφερειακά και εθνικά προγράμματα.
Ήδη από τώρα παρακολουθούμε ως συνδυασμός τα προγράμματα που εκπονούνται και οι στόχοι που μπορεί να επιδιωχθούν για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στο νέο πρόγραμμα 2021-2027 θα υπάρχουν εφτά ταμεία τα οποία θα καλύπτονται από τον νέο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και τα οποία θα καλύπτουν πέντε στόχους.
Ο πρώτος στόχος αφορά την καινοτομία, την έξυπνη ανάπτυξη και το κομμάτι υποστήριξης των επιχειρήσεων.
Ο δεύτερος αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και στην κυκλική οικονομία.
Στην κυκλική οικονομία η πρόβλεψη είναι ότι τίποτα δεν θάβεται ως σκουπίδι, γιατί και τα απορρίμματα αλλού, αποτελούν χρυσάφι.
Μέσα από αυτόν τον στόχο μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη με ομαδοποίηση και συντονισμένες προσπάθειες για αντιμετώπιση των απορριμμάτων όλης της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για αξιοποίηση και όχι το θάψιμο ή την καύση, ώστε η διαχείριση τους, να καταστεί κοινωνικός πόρος και όχι άσκοπη και βαριά δαπάνη καθώς και αντιπλημμυρική αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας με εμβάθυνση τμήματος του ΛΟΥΔΙΑ.
Ο τρίτος στόχος αφορά την καλύτερα συνδεδεμένη ΕΥΡΩΠΗ με τα πάσης φύσεως δίκτυα. Από μεταφορές μέχρι ευρωζωνικά δίκτυα.
Ο τέταρτος στόχος αφορά την κοινωνική ΕΥΡΏΠΗ και εξυπηρετεί τον πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της ανέχειας και της φτώχειας.
Τέλος ο πέμπτος στόχος αφορά την ΕΥΡΩΠΗ πιο κοντά στους πολίτες δηλαδή την βιώσιμη ανάπτυξη αστικών, αγροτικών και παράκτιων περιοχών κυρίως ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών τις οποίες ο συνδυασμός “ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ” από τώρα διερευνά γιατί πράγματι όλοι αξίζουμε καλύτερα.

Είναι φανερό ότι ελάχιστα πράγματα μπορούμε πλέον να περιμένουμε από την κυβέρνηση και το κράτος και η κρίση αυτή είναι αντιμετωπίσιμη μόνον τοπικά και μόνον με συσπείρωση και ενότητα όλων των τοπικών υποψήφιων συνδυασμών.

Είναι βέβαιο ότι οι δήμοι θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος και πρέπει να νιώσουν και να αναλάβουν την ευθύνη, γιατί η κρίση άλλαξε ριζικά το ρόλο και της τοπικής αυτοδιοίκησης .
Είναι ανάγκη των καιρών, όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι να δράσουμε συλλογικά και με ΣΧΕΔΙΟ για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Ένα κομμάτι του σχεδιασμού μας μπορεί να έχει αναφορά στον τομέα της οργάνωσης και της υλοποίησης μιας προσπάθειας που κατ΄ ανάθεση μέσα στις αρμοδιότητες του είχε ο άκομψα οικεία βουλήσει απομακρυνθείς συνάδελφος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
Ο Νίκος είχε σχεδιάσει προγραμματίσει και έφτασε σε ικανοποιητικό βαθμό υλοποίησης της παραχώρησης στο Δήμο του Διοικητηρίου στο οποίο στεγάζονταν η οικονομική Εφορεία. Υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης στις 26/9/2014 ανάμεσα στην εφορεία της Βέροιας και στον Δήμο. Το ίδιο είχε κάνει και για το οικόπεδο της παλαιάς ΥΕΒ, το οικόπεδο του ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ δίπλα και απέναντι από το παζάρι της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, το οικόπεδο των παλαιών εκκοκκιστηρίων, και μία σειρά από άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως την εκμετάλλευση ακινήτων του δήμου κυρίως όμως την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων του “ΦΙΛΙΠΠΟΥ” και του τάγματος 722.

Ο Νίκος Αλεξόπουλος όμως, όπως και ο υποφαινόμενος και άλλοι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, επειδή πήρε στα σοβαρά το ρόλο του, επειδή εννοούσε να εκτελεί όσα οι μεταβιβασμένες αρμοδιότητες του επέβαλαν για να πάει μπροστά ο δήμος, κατά κακή του τύχη , θέλησε να παρέμβει ως αντιδήμαρχος διοικητικού και στην κατάρτιση ενός πραγματικά σύγχρονου και αξιόπιστου ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ώστε να καταμεριστούν αρμοδιότητες στους υπαλλήλους και να αποδοθούν τα εργασιακά οφειλόμενα στους δημότες.
Ε, και τότε πήρε την απάντηση.

Και ο μεν Νίκος με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και συνειδητή αξιοπρέπεια παραιτήθηκε, δυστυχώς όμως τότε ακριβώς παραιτήθηκε και ο δήμος ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ μιας πραγματικής προσπάθειας να κάνει έστω κάτι υποφερτό.
Και είναι λυπηρό που μερικοί δεν το καταλαβαίνουν και το χειρότερο θα είναι αν επιμείνουν στον άκρατο κομματισμό και στην διαφθορά.

Και φυσικό είναι να αντιστεκόμαστε στις δυνάμεις της απραξίας και του συμβιβασμού που έφεραν το δήμο μας ουραγό των εξελίξεων τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο, γι αυτό για ευρωπαϊκά προγράμματα δεν μπορούμε να μιλάμε καν.
Και ασφαλώς είναι πρόβλημα η μίζερη αντιμετώπιση και η χαμένη αλήθεια, η υποκρισία, η παρανομία, οι πελατειακές σχέσεις, τα προσωπικά οφέλη ,το παρασκήνιο και οι συναλλαγές, γιατί είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους αξιολογώντας τι χρειάζεται αφού η αναγνώριση είναι αυτή που μένει αλλά φαίνεται όταν κατέβεις τα σκαλιά της εξουσίας.
Εμείς ως συνδυασμός ξαναείπαμε ότι ο πλούτος του δήμου είναι πλούτος των δημοτών.

Υποστηρίζουμε πως χρειάζεται διάλογος , συναίνεση, μετρημένοι τόνοι, συντονισμένες πράξεις, συνέπεια λόγων και έργων, εγρήγορση και καλά υπολογισμένες τοποθετήσεις.

Στην συνέντευξη τύπου που δώσαμε σε όλα τα ΜΜΕ του νομού αναφερθήκαμε σε πέντε πυλώνες με στρατηγικές κατευθύνσεις για ανάπτυξη και απασχόληση, για προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΤΟΠΙΚΗ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Ειδικότερα περιλαμβάνει προσπάθειες για τη δημιουργία συμβουλευτικού γραφείου απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
Προβλέπει συνεργασίες και διοργάνωση κοινών δράσεων με φορείς, όπως και κέντρα δια βίου μάθησης καθώς και ανάπτυξη του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος με την ίδρυση γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στον πυλώνα αυτόν ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην απλούστευση των διαδικασιών του δήμου για τη συνεργασία του, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του.

Ο δεύτερος αφορά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Στο σημείο αυτό η πρώτη προτεραιότητα αναφέρεται στην λειτουργική ενσωμάτωση του νέου –που λόγω της αχρησίας κοντεύει να παλαιώσει- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ μας κέντρου στις καθημερινές δραστηριότητες του δήμου Αλεξάνδρειας, με την χρήση του από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, με διάφορα Συνέδρια , Θέατρα, Μουσικές σκηνές , ομιλίες, διάφορα δρώμενα και θεσμοθέτηση εβδομάδας ερασιτεχνικού θεάτρου με δημιουργό τη Θεατρική Ομάδα του δήμου μας.
Περιλαμβάνει την συγκρότηση ενός ετήσιου ημερολογίου πολιτιστικών εκδηλώσεων και την καθιέρωση καλλιτεχνικών δράσεων με στόχο την ανάδειξη του δήμου μας ως κέντρου καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Το πολιτιστικό κέντρο μπορεί να καταστεί ανοιχτό εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης και βήμα για κάθε καλλιτεχνική δημιουργική ομάδα της πόλης για να παρουσιάσει τη δουλειά της.
Ακόμη στοχεύουμε σε συνεργασία με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με φορείς της Θεσσαλονίκης όπως την Μονή Λαζαριστών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ή την Σχολή Καλών Τεχνών.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ και ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Στον πυλώνα αυτόν επιδιώκεται η δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων και η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων, για να έχουμε σχολεία αυτόνομα ενεργειακά , ασφαλή και πλήρως ενσωματωμένα στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες των μαθητών.
Συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.
Στον αθλητισμό προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός ΟΛΩΝ των αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και η αποπεράτωση του κλειστού του Λιανοβεργίου.
Η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου όλο το χρόνο εξυπηρετώντας και ανάγκες υγείας.
Διεκδικούμε το γυμναστήριο Βαρέων αθλημάτων και πάλης ώστε να γίνουμε κέντρο ανάπτυξης των δυναμικών αθλημάτων για την κεντρική Μακεδονία αφού το άθλημα ιδιαίτερα της πάλης σε Αλεξάνδρεια, Πλατύ και Ξεχασμένη βρίσκεται σε άνθηση. (βράβευση ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ)

Ο τέταρτος πυλώνας περιλαμβάνει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Εδώ διεκδικούμε δημιουργία κέντρων υποστήριξης των ευπαθών συμπολιτών μας σε κάθε χωριό και στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι ΟΛΑ τα προγράμματα που τρέχουν τόσο για τους ευπαθείς συνδημότες μας όσο και ιδιαίτερα για τους ROMΑ.
Δημιουργούμε δίκτυο εθελοντισμού στο δήμο Αλεξάνδρειας και καθιστούμε προσβάσιμα στους ΑΜΕΑ όλα τα δημοτικά κτίρια.

Ο πέμπτος πυλώνας περιλαμβάνει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ,την ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ και τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΩΡΙΑ.
Εδώ στοχεύουμε στην ανάπλαση όλων των ΠΛΑΤΕΙΩΝ με ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των υποβαθμισμένων γειτονιών.
Φροντίζουμε για τα αδέσποτα και συνεργαζόμαστε με τις εθελοντικές οργανώσεις των πολιτών, δημιουργώντας πάρκο οικόσιτων ζώων συντροφιάς.

Αναδεικνύουμε με αναπλάσεις χώρους φυσικού κάλους και προβαίνουμε στην αναστύλωση ναών που βρίσκονται διάσπαρτοι στα χωριά μας ως μνημεία του 16ου και 17ου αιώνα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
Εφαρμόζουμε συστήματα υπογειοποίησης των κάδων και κάνουμε αναδασώσεις με σχέδιο και γνώση.
Μιλήσαμε λοιπόν για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης για ορθή διαχείριση με συνεργασία φορέων σε όλα τα επίπεδα με παγίωση της ανάπτυξης και κυρίως με αύξηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών.

Όμως το μεγάλο στοίχημα για την ουσιαστική ανάπτυξη θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πραγματική λειτουργική σύνδεση της πόλης και των χωριών του δήμου μας και αυτό θα το πετύχουμε γιατί τίποτα δεν θα γίνει αποσπασματικά αφού το ένα θα συμπληρώνει το άλλο και όλα μαζί θα οδηγούν στην δημιουργία και την ανάπτυξη γιατί αξίζουμε καλυτέρα.
Γιατί το εμείς και όχι το εγώ θα είναι το λάβαρο του συνδυασμού μας γιατί αξίζουμε καλύτερα.
Γιατί Δήμαρχος και Δημοτικοί σύμβουλοι μετατρέπουν την διοίκηση του δήμου σε συμμετοχική αυτοδιοίκηση γιατί ο πολίτης πρέπει να συμμετέχει , να ενημερώνεται και κυρίως να καθορίζει.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Πιστεύουμε ότι αξίζουμε καλύτερα και σας καλούμε να πάμε μαζί το δήμο στην επόμενη δεκαετία του 21 ου αιώνα.
Να τελειώσουμε μια για πάντα ότι μας κρατάει χαμηλά.
Να ασχοληθούμε με τα σημαντικά και τα μεγάλα.
Να ξανανιώσουμε περήφανοι για την πόλη μας και για τα χωριά μας και να περηφανευόμαστε να μιλάμε γι αυτά.
Να χαιρόμαστε την καθημερινότητα.
Να πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα.
Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.
Να πάμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
Να πάμε για μια καλύτερη ζωή.
Φυσικά μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι το μήνυμα που στέλνει η σημερινή μας συγκέντρωση είναι απλό:
Ήρθε η ώρα γιατί αξίζουμε καλύτερα .
Ήρθε η ώρα για την πόλη και τα χωριά μας.
Να πάμε μπροστά με κάθε θυσία.
Να πάμε όλοι μαζί
Γιατί και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε