Κατηγορίες
εθνικές εορτές

Μηνύματα για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Στα μηνύματά τους για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης και οι βουλευτές Ημαθίας Χ. Αντωνίου, Φ. Καρασαρλίδου, Γ. Ουρσουζίδης, αναφέρουν τα ακόλουθα:

Κ. Καλαϊτζίδης (αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας):
“Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 έχει πάντα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμβολίζει την ανάγκη της συλλογικότητας, της πατριωτικής ομοψυχίας και του κοινού αγώνα ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχουμε στόχους και όραμα σε περιφερειακό η σε εθνικό επίπεδο.

Συμβολισμοί ιδιαίτερα επίκαιροι σήμερα, καθώς οι έλληνες περνούν δύσκολες στιγμές, η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση και είναι αναγκαίο να σκεφτούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να ξεφύγουμε από παθογένειες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Παράλληλα όμως, η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας δίνει και μήνυμα ελπίδας για όσα έρχονται και όσα μπορούμε να καταφέρουμε μέσα από την πίστη και την αναζήτηση της θείας ευλογίας.
Είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα και για την Πίστη μας.
Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και προκοπή για όλο τον κόσμο.”

Αντωνίου Χρ. (βουλευτής Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ):
“Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και τιμής στην Επανάσταση του 1821 ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Η ελληνική επανάσταση είναι μεγαλειώδες γεγονός με παγκόσμια και διαχρονική ακτινοβολία.
Για εμάς τους Έλληνες αποτελεί την απαρχή της πολιτικής μας συγκρότησης ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Ταυτόχρονα υπήρξε η πρώτη από τις εθνικές επαναστάσεις της Ευρώπης, μετά τη γαλλική επανάσταση, που σημείωσε επιτυχία.
Η μη αναμενόμενη νίκη του επαναστατημένου λαού εναντίον μιας πάνοπλης υπερδύναμης είναι η απτή απόδειξη ότι κανένα καθεστώς, κανένας τύραννος, όσο αιώνιος και ανίκητος και αν εμφανίζεται, δεν μπορεί να μη λυγίσει μπροστά σ ‘έναν εξεγερμένο λαό που έχει το δίκιο με το μέρος του.
Σήμερα καθώς πλησιάζουμε στον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης, οφείλουμε να μην ξεχνάμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821 γιατί η ελευθερία, η δημοκρατία και η εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και ενότητα.”

Καρασαρλίδου Φ. (βουλευτής Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ):

“Η σημερινή μέρα υμνεί τους αγώνες των Ελλήνων για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και εξυψώνει το εθνικό μας αίσθημα, διότι η 25η Μαρτίου ως εθνική επέτειος για την ανεξαρτησία σηματοδοτεί την δύναμη μας ως έθνος να υπερβαίνουμε τον εαυτό μας και να κατανικούμε τις δυσκολίες. Αν τότε αδύναμοι Έλληνες το 1821 τα καταφέραμε, τότε και οι σημερινοί μας αγώνες μπορούν να στεφθούν με επιτυχία.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!

Ουρσουζίδης Γ. (βουλευτής Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ):
“Η 25η Μαρτίου του 1821 δεσπόζει στη συλλογική μνήμη όλων των Ελλήνων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Μέρα χαράς, μέρα εθνικής περηφάνιας, μέρα ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές του ’21.
Άκαυτη βάτος σιγοκαίει στο βωμό της αλήθειας η θυσία των προγόνων που έδρεψε τον καρπό της ελευθερίας του γένους.
«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπρος τους Νεκρούς του» Γιάννης Ρίτσος
Αιώνια η μνήμη τους !”