Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ανταπάντηση Χαλκίδη για το θέμα των συμβάσεων καθαριστών/καθαριστριών στα σχολεία

Συνεχίζεται αυτή η στιχομυθία που έχει ανοίξει εδώ και κανά μήνα μεταξύ των συνδυασμών και των υποψηφίων δημάρχων Αλεξάνδρειας…
Δεν προλαβαίνει να πει κάτι ένας, βγάζει μια ανακοίνωση ο άλλος, επεμβαίνει ένας τρίτος κλπ κλπ.

Σειρά του Μιχάλη Χαλκίδη ήταν να ανταπαντήσει στην απάντηση του Π. Γκυρίνη (αλλά και του Δήμου, που έβγαλε μια “υπηρεσιακού τύπου” ανακοίνωση απ’ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο) ο οποίος με τη σειρά του είχε απαντήσει σε προηγούμενη ανακοίνωση του Μ. Χαλκίδη….

Μπερδευτήκατε;; Δεν πειράζει, για αυτό είμαστε εδώ! Πατήστε τα link ανάποδα και θα πιάσετε από την αρχή το νήμα.

Στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Μ. Χαλκίδης και ο συνδυασμός του αναφέρουν τα εξής για το θέμα των συμβάσεων των καθαριστών/καθαριστριών:

“Τι δεν καταλαβαίνετε;”

Πρόκειται για τραγωδία. Η σημερινή και για λίγες μέρες ακόμη Δημοτική Αρχή, αδυνατεί να κατανοήσει ότι στην εφαρμογή των νόμων δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω τα όσα αυτονόητα επισήμανα σε προηγούμενο δελτίο τύπου του συνδυασμού μας.

α. Αναφορικά με την διάρκεια των συμβάσεων των καθαριστριών που προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

“Για τα διδακτικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παραγράφου 5 του άρθρου 113 του νόμου 1892/1990 (Α΄101)καταρτίζονται ενιαία, με διάρκεια δύο (2) διδακτικά έτη”

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Δύο διδακτικά έτη!

β. Αναφορικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας .

Έχετε λάβει έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Φεβρουάριο του 2018(!!!!) που αναφέρεται στη σχετική διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 97 του νόμου 4483/2017 και που διευκρινίζει επιπρόσθετα…

“Σας επισημαίνουμε ότι όπως προκύπτει από τη ρητή γραμματική διατύπωση της άνω διάταξης, η οποία αναφέρεται στους συμβασιούχους μίσθωσης έργου εν γένει και χωρίς διάκριση, αλλά και για λόγους ίσης μεταχείρισης προσωπικού το οποίο ασχολείται στον ίδιο χώρο εργασίας με την ίδια ειδικότητα και τα ίδια καθήκοντα, το προσωπικό αυτό λαμβάνει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας από το έτος 2018 και μετά την ισχύ του νόμου 4483/2017”.

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Δικαιούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας!

γ. Επισημαίνουμε για να σας προφυλάξουμε από τον απόλυτο πολιτικό διασυρμό που σας περιμένει, ότι στο απαντητικό σας κείμενο ψεύδεστε ενσυνείδητα. Την συντριπτική πλειονότητα των σχολείων, εκτός αυτών που καθαρίζονται από μόνιμο προσωπικό, τον μήνα Σεπτέμβριο καθάρισαν οι κυρίες που προσελήφθησαν επίσημα τον μήνα Οκτώβριο. Συνεπώς ανεξαρτήτως εάν το Υπουργείο καθυστέρησε στην υπογραφή της σύμβασης, οι εργαζόμενοι δικαιούνται να πληρωθούν για παρασχεθείσες υπηρεσίες.

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Εργάστηκαν και δικαιούνται να πληρωθούν!

κ. Δήμαρχε, αν μεν καταλάβετε την πολιτική σας απρέπεια απέναντι σε εργαζόμενους στην καθαριότητα με αποζημιώσεις πενιχρές, έχει καλώς.Αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, η νέα δημοτική αρχή θα διορθώσει την αδικία, αποδίδοντας σε αυτούς που εργάστηκαν τα όσα δικαιούνται.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Μιχάλης Χαλκίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας”