Κατηγορίες
σύλλογοι

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων

Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και ΠεριχώρωνΟ Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα για το νέο έτος 2019, στο Κέντρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην Τριλοφιά.

Το πρωί της Κυριακής οι Προσκυνητές εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Σφίνιτσας στην Αγκαθιά, όπου μετά τη θεία λειτουργία ήπιαν τον καφέ τους. Ακολούθως μετέβησαν στο Κέντρο Διόνυσος, όπου ο πατήρ Ιερόθεος Γκουντρουμπής τέλεσε τον Αγιασμό και έδωσε τις ευχές του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στους προσκυνητές και σε όλους τους φίλους του Συλλόγου.


Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τυχεροί αναδείχτηκαν οι: Αγιολίτης Γεώργιος και Κυριαζόπουλος Δημήτριος.
Επακολούθησε γεύμα σ’ ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και ανταλλαγές ευχών μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι προσκυνητές ήταν περισσότεροι από 80 κι αυτός ο αριθμός δείχνει το δυναμισμό του Συλλόγου, που, μέρα με τη μέρα, δυναμώνει και γράφει καινούργια μέλη.

Στην πατρίδα μας είναι πολύ δυνατό το θρησκευτικό συναίσθημα και, για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι έρχονται οικειοθελώς, γράφονται στο Σύλλογο και συμμετέχουν στις πολυπληθείς δραστηριότητες, που αναπτύσσονται στη διάρκεια του κάθε έτους.