Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Όταν χάνεται η κοινή λογική και το μέτρο…

“Πολακειάδα” αριθμός 1.448.732 σε εξέλιξη και οι περισσότεροι στη χώρα ασχολούνται με αυτό. Και μαλώνουν κιόλας μεταξύ τους για την εξέλιξη που παρουσιάζουν τα πολυδανεισμένα ΜΜΕ.

Ασχολούνται με το αν ο Πολάκης δικαιούταν να πάρει τόσο υψηλό δάνειο (δάνειο που δύσκολα να το πάρει κάποιος τέτοιες εποχές), με το αν έπρεπε να γίνει έλεγχος ή όχι για τη νομιμότητα του δανείου, με το αν έπρεπε ή όχι να δημοσιοποιηθούν τηλεφωνικές συνομιλίες… Δηλαδή καθόμαστε και συζητάμε για τα αυτονόητα.

Επίσης έχουμε τη διαμάχη μεταξύ δυο πρώην, του πρώην των Εξωτερικών με τον πρώην της Άμυνας. Και εκεί μια από τα ίδια, απογοητευτικές καταστάσεις που και να τις σχολιάσει κανείς, το χρόνο του θα χάσει…

Κι απ’ την άλλη υπάρχουν και θέματα πιο καίρια για να ασχολούμαστε, όπως ας πούμε την κατάσταση στη Βενεζουέλα ή τι γίνεται με τους παίχτες στα ριάλιτι!

Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς: βγήκαμε (υποτίθεται) από τα Μνημόνια, οι σχέσεις της χώρας με τους περισσότερους γείτονες (είτε έχουν κλέψει ονόματα είτε θέλουν να κλέψουν θάλασσες) είναι άριστες, τα σχολεία είναι εντάξει και δεν υπάρχουν ελλείψεις, το ίδιο και στα νοσοκομεία που βρίσκεις κρεββάτι και μπαίνεις για εξετάσεις κανά δεκάλεπτο μετά από την άφιξή σου σε αυτά, ενώ ήδη θεωρούνται ξεπερασμένα και μπανάλ θέματα εγκληματικότητας ή καθημερινότητας.

Γιατί, όπως έγραψε κι ένας φίλος “ο κόσμος θέλει να κάνει την δουλειά του. τόσο απλό. Ο Ρωμιός έτσι έμαθε. Το βόλεμα είναι το παν.”

Α, να μην το ξεχάσω: η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού βγάζει στο σφυρί κάτι κατασχεμένα, μεταξύ αυτών και μια Καγιέν (μοντέλο του 2006 με τιμή εκκίνησης τα 10.000 ευρώ). Οι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε.

Οι υπόλοιποι απλά ας αναρωτηθούμε, πόσο μακριά μπορούμε να πάμε (μένοντας εδώ) αν συνεχίσουμε έτσι;;; Κάποιοι πάντως πήγαν ήδη μακριά στην πραγματικότητα και μεταφορικά, επιλέγοντας  να μη μείνουν (από ανάγκη οι λίγο μεγαλύτεροι ή επειδή δεν έβλεπαν φως εδώ οι νεώτεροι σε ηλικία)…