Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτών – Κυβέρνησης

Σε συνέχιση του αγώνα των αγροτών, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους αναφέρθηκε στην πρώτη του δήλωση, εξερχόμενος από τη συνάντηση αγροτών – Κυβέρνησης (που έγινε στις 14/2) ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος κ.ά.

Οι αγρότες εκπροσωπήθηκαν από μια σειρά από προέδρους Συλλόγων. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ο Πρόεδρος Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας, η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού κ.ά.

Πριν από τη λήξη της συνάντησης είχε προηγηθεί η αποχώρηση ορισμένων εκπροσώπων των αγροτών, οι οποίοι εξερχόμενοι μίλησαν για κοροϊδία και ψέμματα.
Όπως ανέφεραν άλλοι αγρότες, κανένα από τα βασικά αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκε από την Κυβέρνηση.

Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων, για αποφάσεις που θα λάβουν οι αγρότες στα μπλόκα ή μέσα από συνελεύσεις, για τον τρόπο με τον οποίο θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Απ’ την πλευρά της η Κυβέρνηση κάνει λόγο για συζήτηση όλων των θεμάτων αλλά για επίλυση ορισμένων από αυτά (και κάνει λόγο για την απόφαση για εξόφληση των παραγωγών μέσα σε 60 ημέρες από την παράδοση των προϊόντων, για την εισαγωγή της ΠΟΠ Φέτας στο πρόγραμμα σίτισης των σχολείων – μέχρι το 2021 θα διανέμονται 600.000 μερίδες, για ενίσχυση των εισοδημάτων μέσα από τις ενισχύσεις κλπ).

Για να δούμε που θα καταλήξει και αυτή η ιστορία.