Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη είχε ο Κώστας Ναλμπάντης

Με την έναρξη συναντήσεων του συνδυασμού “ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ” με ΘΕΣΜΟΥΣ και ΦΟΡΕΙΣ, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου κλιμάκιό του στο οποίο συμμετείχαν οι Δημήτρης Πανταζόπουλος, Δημήτρης Συρόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος, επισκέφτηκε στη Βέροια, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

Τα χρόνια της κρίσης απέδειξαν ότι οι ανάγκες της κοινωνίας πολλαπλασιάστηκαν και αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν θεσμοί και φορείς συνεργάζονται αρμονικά.

Με δεδομένο ότι η εκκλησία ως φορέας διαχείρισης απέκτησε τεχνογνωσία, διαθέτοντας ένα τουλάχιστον άτομο σε κάθε ενορία ή χωριό που να ξέρει, είναι απαραίτητη η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς σε άτομα που πάσχουν.

Το δεύτερο που τέθηκε στη συνάντηση εκ μέρους του επικεφαλής του συνδυασμού Κώστα Ναλμπάντη ήταν ότι η νέα δημοτική αρχή στα πλαίσια εξεύρεσης πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα θα πρέπει να συμπεριλάβει όλα τα εκκλησιαστικά μνημεία για συντηρήσεις, επισκευές ή αναστηλώσεις – αναπλάσεις.

Ναλμπάντης - Μητροπολίτης συνάντηση

Ναλμπάντης - Μητροπολίτης συνάντηση

Υπάρχουν σε πολλά χωριά ναοί του 16ου και 17ου αιώνα που πρέπει να προστατευτούν από την κατάρρευση.

Το θετικό της ανταπόκρισης εκ μέρους του Μητροπολίτη δεν εκφράστηκε μονάχα γιατί υπερθεμάτισε, αλλά κυρίως γιατί βλέπει προοπτική στην προσπάθεια νέων ανθρώπων.