Κατηγορίες
κοινωνία

Πότε θα χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου – τα ποσά

Εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για το επίδομα ενοικίου, το οποίο θα καταβληθεί αναδρομικά στους δικαιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Το ύψος του επιδόματος (που καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε νοικοκυριού, με το εισόδημα και την περιουσία) θα κυμαίνεται μεταξύ 70 και 20 ευρώ κάθε μήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσοι έχουν:


– συνολικό εισόδημα μεγαλύτερο από τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
– φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μεγαλύτερη στο σύνολο της από 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ
– αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.), Μικτής Χρήσης (Μ.Χ.) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, στο σύνολό της, μεγαλύτερη από 6.000 ευρώ.

Περισσότερα θα σας έχουμε στην Περισκόπηση μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας στο διαδίκτυο. Πάντως σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, η πρώτη καταβολή θα γίνει μέσα στον Απρίλιο και θα περιλαμβάνει το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το επίδομα ενοικίου για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης, θα διαμορφωθεί ως εξής:
Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη: 105 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη: 140 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη: 175 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη & άνω: 210 ευρώ.