Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις Χαλκίδης

Πρώτη προεκλογική ομιλία του Μιχ. Χαλκίδη στη Μελίκη

Μιχάλης Χαλκίδης ομιλία“Από εδώ ξεκίνησα και από εδώ θα κλείσω την πολιτική μου πορεία – έκανα λάθη πολιτικά”

Τη γενέτειρά του, τη Μελίκη, επέλεξε ο Μιχάλης Χαλκίδης για να ξεκινήσει τις ομιλίες του ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019.

Στην ομιλία του, που έγινε παρουσία εκατοντάδων πολιτικών του φίλων, έκανε αναφορά σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται τόσο με το Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και με τη Δημοτική Ενότητα Μελίκης.

Ο λόγος του, όπως ήταν φυσικό, ήταν σε πολλά σημεία του επικεντρωμένος στη Μελίκη και τη γύρω περιοχή. “Δεν υπάρχει κανένα έργο σε εξέλιξη”, είπε. Έκανε αναφορά σε έργα, στην υγεία, στην κοινωνική πολιτική, σε υπηρεσίες που έκλεισαν στη Μελίκη. “Εγώ θα παλέψω για να τα αλλάξω, για να τα σώσω τουλάχιστον” είπε μεταξύ άλλων.

Επανέλαβε την αναφορά του σε ορισμένα από τα σχέδια του αν αναλάβει την ευθύνη για την πορεία του τόπου την επόμενη τετραετία, όπως αυτά είχαν αναφερθεί στην τελευταία του συνέντευξη (τα οποία είχε πρωτοπαρουσιάσει πριν από καιρό, όπως την αγορά ασθενοφόρων ή περιπολικών ή τη δημιουργία χώρων για διακοπές ηλικιωμένων ή συνδημοτών μας με ειδικές δεξιότητες) ενώ αναφέρθηκε επίσης σε έργα που πρέπει να γίνουν ή να ολοκληρωθούν στην περιοχή της Μελίκης, όπως για παράδειγμα το αρδευτικό ή επεκτάσεις αυτού.

Για την αποχέτευση της Μελίκης είπε πως είχε ξεκινήσει από την εποχή του, ότι επί της ουσίας του έργο ξεκίνησε την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Φ. Δημητριάδης αλλά λόγω της κακής μελέτης δεν προχώρησε και ότι η νυν Διοίκηση απλά άλλαξε τη μελέτη και εκτελεί το έργο τώρα. Πέραν αυτών αναφέρθηκε σε προβλήματα της καθημερινότητας, όπως στην αποκομιδή των απορριμμάτων (που τη χαρακτήρισε τραγική).

“Θα διεκδικήσουμε ότι δικαιούται ο Δήμος Αλεξάνδρειας” είπε αναφερόμενος στο τι θα κάνει.

Τάχθηκε κατά της συνένωσης των Δήμων και του Καλλικράτη και υπέρ της επαναφοράς των “παλιών” Δήμων.

Αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του, “φωτογράφισε” τους 3 εξ’ αυτών χωρίς να κατονομάσει απευθείας κάποιον και είπε μεταξύ άλλων: “ο ένας είναι δήμαρχος θέλει να κρατήσει την καρέκλα, ο άλλος τον πήραν και τον βάλαν υποψήφιο κάποιοι καπεταναίοι από το παρασκήνιο για να κάνουν το κουμάντο τους, (…) ο άλλος αγωνιστής όλα τα χρόνια θέλει την καρέκλα (…)”.
Επίσης μιλώντας για τη νυν δημοτική Αρχή είπε ότι ήταν η πιο αποτυχημένη δημοτική αρχή: “παρακολουθούν θεατές, είτε οι τοπικοί είτε η κεντρική διοίκηση του Δήμου” ενώ χαρακτήρισε ως “δραματική παρένθεση” την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Όσον αφορά την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον νυν δήμαρχο Π. Γκυρίνη είπε επίσης ότι “δεν υπάρχει δημοτική ομάδα (…) η ομάδα διαλύθηκε (…) από τους 20 συμβούλους οι 10 του απέμειναν, οι άλλοι έχουνε φύγει, έχουν απομακρυνθεί (…) δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης διοίκησης από τον σημερινό (σσ: δήμαρχο) με αποτέλεσμα να καθοδηγείται και να παρασύρεται από ανθρώπους τους περιβάλλοντος (…)”.

Παραδέχθηκε ότι έκανε πολιτικά λάθη, μεταξύ αυτών και λάθος επιλογές προσώπων τα οποία τα τελευταία χρόνια στήριξε. Κι όπως είπε, όπου και όποιον μπορούσε να βοηθήσει – ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – τον βοήθησε στα χρόνια που ασχολείται με την πολιτική.

Είπε και κάτι καλό, το αυτονόητο: ότι πρέπει να γίνει μια εμφάνιση των υποψηφίων ενώπιον δημοσιογράφων, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να ερωτηθούν τόσο για το πρόγραμμά τους όσο και για τις θέσεις τους γύρω από μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους δημότες.

Στην ομιλία του Μ. Χαλκίδη έδωσαν το παρών αρκετά πολιτικά πρόσωπα και παλαιοί αυτοδιοικητικοί τόσο από το Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και από την υπόλοιπη Ημαθία. Μεταξύ αυτών: Ισ. Χαλκίδης, Κυτούδης, Τσαγιόπουλος, Βουλγαράκης, Φωτιάδης, Ν. Καρατζιούλα, Παλπάνας, Τάσος Τασιόπουλος, Γιανναβαρτζής, Τ. Μπαρτζώκας, Παντόπουλος, Καταφυγιώτης, Μαυρακάκης, Βεσυροπούλου.

Να ευχαριστήσω τον Τ. Καμπάνη για την παραχώρηση του βίντεο (τα βασικά αποσπάσματα μπορείτε να τα δείτε στη συνέχεια), αφού λόγω προβλήματος δεν ήταν δυνατή η μετάβαση στη Μελίκη.