Κατηγορίες
Ναλμπάντης Κώστας

Μήνυμα του Κ. Ναλμπάντη για την Παγκόσμια Μέρα των Υγροτόπων

Κώστας Ναλμπάντης δημοτικές εκλογές 2019 συνδυασμός Μπορούμε ΚαλύτεραΣε μήνυμά του για την Παγκόσμια Μέρα των Υγροτόπων ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης αναφέρει:

“Σήμερα 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε όλον τον πλανήτη η Ημέρα Υγροτόπων, καθώς τέτοια μέρα, πριν 48 χρόνια, υπογράφηκε στην πόλη Ραμσάρ η Σύμβαση για τους Υγροτόπους, με στόχο να προωθήσει την προστασία των πολύτιμων, για τον άνθρωπο, αυτών οικοσυστημάτων.

Ο Δήμος μας έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει στην έκταση του σπάνιας βιοποικιλότητας υδροβιότοπους, μοναδικού φυσικού κάλους και υψηλής περιβαλλοντικής αξίας


Συγκεκριμένα, το 21% της έκτασης του δήμου μας είναι περιοχές χαρακτηρισμένες ως «υψηλού οικολογικού ενδιαφέροντος» και είναι «προστατευόμενες περιοχές», από διεθνείς συνθήκες και την εθνική νομοθεσία ως τμήμα του Εθνικού Πάρκου ΓΑΛΑ (Γαλλικού, Αξιού, Λουδία Αλιάκμονα).
Η φύση μας έχει προσφέρει απλόχερα μια πραγματική πηγή άυλης περιβαλλοντικής αξίας που δεν την έχουμε αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο.

υδροβιότοπος

Σήμερα 2 Φεβρουαρίου, ο δήμος μας έπρεπε να γιορτάζει για τα πολύτιμα δώρα της φύσης και οι πολίτες μας να ενημερώνονται για τη σημασία των υγροτόπων.
Οι υγρότοποι στις εκβολές του Αλιάκμονα και του Λουδία αλλά και τα ποτάμια μας με την οργιώδη παρόχθια βλάστηση τους, μπορούν να προσφέρουν στους δημότες μας ευκαιρίες αναψυχής μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Επίσης συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας συμπεριλαμβανομένων των υδατοκαλλιεργειών, αφού εξασφαλίζουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το καθαρό ΝΕΡΟ!

Σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2019, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι του χρόνου τέτοια ημέρα η Αλεξάνδρεια όχι απλά θα συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων αλλά θα πρωτοπορεί, καθώς όπως εξαγγείλαμε στην πρώτη μας εκδήλωση, ως νέα Δημοτική Αρχή το κεφάλαιο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ θα αποτελέσει βασικό πυλώνα του σχεδιασμού μας για τη βελτίωση της ζωής στο Δήμο μας.

Κώστας Ναλμπάντης
υπ. Δήμαρχος Αλεξάνδρειας