Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Μέσα στο Μάρτιο η καταβολή της συνδεδεμένης για το βαμβάκι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει μέσα στο Φεβρουάριο ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε διάφορα αγροτικά προϊόντα. Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Πρώτη Είδηση” ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Γ. Κέντρος, ο οποίος ανέφερε ότι οι πληρωμές του Φεβρουαρίου (που θα γίνουν στις αρχές της εβδομάδας που ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου) αφορούν σκληρό σιτάρι, καρπούς με κέλυφος, μήλα, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή, όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης και σπαράγγια.

Αυτό το οποίο όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι η συνέχεια της δήλωσης. Όπως είπε η συνδεδεμένη για το βαμβάκι θα καταβληθεί μέσα στο Μάρτιο του 2019 και το συνολικό ποσό θα αγγίξει τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης βιομηχανική τομάτα. Απρίλιο και Μαϊο σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν και άλλες πληρωμές ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε όλες οι πληρωμές που έχουν σχέση με συνδεδεμένες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο (λόγω και των απαιτούμενων διασταυρώσεων που θα πρέπει να γίνουν).