Κατηγορίες
δημοτικές εκλογές Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Κ. Ναλμπάντης: “Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης”

Απάντηση στην ανακοίνωση του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, στην οποία έκανε αναφορά σε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ του υποψήφιου δήμαρχου Κώστα Ναλμπάντη (δείτε ΕΔΩ), δίνει ο τελευταίος.

Στην απάντησή του ο Κ. Ναλμπάντης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ. Γκυρίνη, ο οποίος δείχνει ότι πλέον βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μάη, αποκαλύπτοντας την μικρότητα της πολιτικής του ύπαρξης.
Με τη νέα επιχειρούμενη επίθεση στο πρόσωπο μου και την παράταξη μας, ο Δήμαρχος της Αλεξάνδρειας διαπράττει το ατόπημα του διαχωρισμού των συνδημοτών μας σε «πατριώτες και μη» και βέβαια ο ίδιος κρατά για τον εαυτό του τον ρόλο του «υπερπατριώτη» που ξεσκεπάζει και κατακεραυνώνει τους «απάτριδες» συνδημότες του.


Όλη η ντροπή δική του, αν και προφανώς δεν μπορεί να αισθανθεί ίχνος ντροπής μέσα στην παραζάλη του μικροπολιτικού αμοραλισμού που τον έχει κατακυριεύσει. Τον αφήνουμε να συνεχίσει μόνος τους τον ολισθηρό κατήφορο τον οποίο επέλεξε εδώ και καιρό, αδιαφορώντας για το Δήμο, τα προβλήματα του τόπου, τους συνδημότες μας και τις ευθύνες που απορρέουν από τη θεσμική θέση στην οποία δυστυχώς θα βρίσκεται μέχρι τις εκλογές.
Επειδή όμως μιλάει περί «ανεξαρτησίας» συνδυασμών, ο ίδιος που ακύρωσε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης του κατά την κοινή μας κάθοδο προ 4ετίας, θα του θυμίσουμε τα εξής:
Ανεξάρτητος συνδυασμός είναι ο συνδυασμός που συγκροτείται από συνειδητοποιημένους δημότες, οι οποίοι συμφωνούν και κλειδώνουν τις κομματικές τους ταυτότητες στα σπίτια τους. Ανεξάρτητος υποψήφιος είναι αυτός που πολιτικά και ηθικά στέκεται στα δικά του πόδια.
Συνεπακόλουθα κριτήρια ανεξαρτησίας είναι η ελευθερία από κομματικά πελατολόγια, από ρουσφετολογικές λειτουργίες και εξαρτήσεις με σχέσεις διαπλοκής προς εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων. Επίσης, κριτήριο ανεξαρτησίας αποτελεί η δημοκρατική λειτουργία, δηλαδή η ισονομία και η ισοτιμία των δημοτών απέναντι στο θεσμό.
Ο συνδυασμός «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» αντέχει στη σύγκριση με αυτά τα κριτήρια, σε αντίθεση με τον ίδιο του οποίου η «ανεξαρτησία» άνθισε μόνο προεκλογικά προ 4ετίας κι ως εκεί. Οι λοιπές προσεγγίσεις με το τι κάνουν οι γράφουν τρίτοι την αυγή η το δειλινό, είναι εκ του πονηρού και αφορούν μόνο ανώνυμους κατεργάρηδες ή υποβολιμαίους επώνυμους στον περίγυρο του.
Εμείς από το «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», έχουμε τονίσει πως δεν διαχωρίζουμε τους συνδημότες μας με βάση τις κομματικές προτιμήσεις τους, ούτε με το χρώμα του δέρματος ή άλλο κριτήριο και τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη στις διχαστικές – μισαλλόδοξες, άκρως επιζήμιες μα και επικίνδυνες για τον τόπο, κορώνες πατριδοκαπηλίας του κ. Γκυρίνη.
Δυστυχώς για τον ίδιο, θα συνεχίσει για τις προσεχείς 88 ημέρες να ζει τον εφιάλτη του, βλέποντας την παράταξη μας να αγκαλιάζεται από συνδημότες ΟΛΩΝ των κομματικών προτιμήσεων, γιατί ο Δήμος ανήκει σε όλους τους δημότες κι όχι σε μια κλειστή κάστα κομματικών φίλων, την οποία ο ίδιος εκφράζει.

Κώστας Ναλμπάντης
Υπ. Δήμαρχος Αλεξάνδρειας