Κατηγορίες
Καρασαρλίδου Φρόσω

Καρασαρλίδου για το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρει:

“Ενημερώθηκα ότι σήμερα Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα δημιουργίας του Τελωνείου στην Κουλούρα, ένα θέμα για το οποίο έχω ιδιαιτέρως ασχοληθεί και έχει την ιστορία του από το έτος 2014.

Μετά από πολλές συναντήσεις και συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλους) καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια άλλη προοπτική όταν…

…  με την τροπολογία που καταθέσαμε στις 19 Απριλίου 2018 από κοινού με τους συναδέλφους βουλευτές Γεώργιο Ουρσουζίδη και Χρήστο Αντωνίου και η οποία έγινε δεκτή (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146), δίδεται η δυνατότητα παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της Περιφερειακής αγοράς Κουλούρας, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα της «ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε.», άνευ ανταλλάγματος στο δημόσιο, προκειμένου εκεί να γίνει το Τελωνείο.

Η σκέψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και Επιμελητήριο Ημαθίας) ήταν η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του κτιρίου να γίνει από μετόχους και ιδιώτες.

Έκτοτε υπήρξε καθυστέρηση και ανακινήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τον Νοέμβριο του 2018. Κατόπιν ερωτήματος σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης, το οποίο απέστειλα στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών έλαβα Ενημερωτικό Σημείωμα του Υπουργείου, που αναφερόταν στα τεχνικά ζητήματα και τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς, Δήμο Βέροιας και Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Αμέσως, ήτοι στις 28-11-2019 απέστειλα στον Δήμο Βέροιας την με αριθμό πρωτ: 33378/28-11-2018 επιστολή μου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας την με αριθμό πρωτ: 605972/2172/28-11-2018 επιστολή μου, συνοδευόμενες με το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου προς γνώση τους.

Η συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας πέρα από οποιαδήποτε “μικροπολιτική” προσέγγιση ήταν αγαστή, το ίδιο ελπίζω πως θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο, με αναπτυξιακές προοπτικές και χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας, την σύμπραξη όλων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Εύχομαι τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης να είναι εποικοδομητικά για την πορεία του έργου και βεβαίως θα είμαι πάντα παρούσα και στην διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να συμβάλω στην γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωσή του

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Ευφροσύνη( Φρόσω) Καρασαρλίδου”