Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Κακοκαιρία: επιτέλους, κι ένας παρουσιαστής στην τηλεόραση είπε κάτι σωστό!

Επιτέλους, είπε κάποιος στην τηλεόραση το πρωί της Κυριακής κάτι σωστό σε σχέση με την κακοκαιρία. Πήγαν λέει κάπου στη νότια Ελλάδα (που χτυπιέται από τις χιονοπτώσεις αλύπητα, ειδικά σε περιοχές με υψόμετρο) εκδρομή με πούλμαν, σε μια βουνοκορφή.

Και λόγω της χιονόπτωσης αποκλείστηκαν στο δρόμο οι εκδρομείς και περίμεναν το εκχιονιστικό, κάνοντας τα γνωστά παράπονα για την αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής (αποτελεσματικότητα που – μεταξύ μας – τις περισσότερες φορές βασίζεται στους ανθρώπους και στις προσπάθειες που κάνουν και όχι στα μέσα που είναι διαθέσιμα).
Και ορθώς αναρωτιόταν ο παρουσιαστής: “γιατί παραπονούνται;; αφού ήξεραν για την κακοκαιρία, γιατί δεν ανέβαλαν την εκδρομή τους;;;”

Κατά τα άλλα όλοι μας παραπονιόμαστε και θέλουμε κι από ένα εκχιονιστικό από πίσω μας….

Αν το σκεφτεί λογικά λίγο κάποιος το θέμα, οι μόνοι που θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν σε τέτοιες καταστάσεις είναι μόνο αυτοί που βγαίνουν στο ορεινό δίκτυο επειδή πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας, τα συνεργεία που καθαρίζουν τους δρόμους, τα συνεργεία της ΔΕΗ που διορθώνουν το δίκτυο που έχει ζητήματα και οι κτηνοτρόφοι που πάνε στα κοπάδια και στις στάνες τους.

Οι υπόλοιποι που πηγαίνουν στα βουνά με δυνατή χιονόπτωση (που έχει προβλεφθεί) για να βιώσουν “συγκινήσεις” ας αναλάβουν τις ευθύνες τους κι ας μην παραπονιούνται, όπως ορθά είπε ο παρουσιαστής…