Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Βέροια τοπικά νέα

Προχωράνε οι διαδικασίες για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξάνδρεια και Βέροια

Σε συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας έγινε ενημέρωση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου που θα γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία σε 18 πόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών στην Αλεξάνδρεια και στη Βέροια.

Όπως έγινε γνωστό, το δίκτυο θα μεγαλώσει κατά 1.130 χιλιόμετρα και οι δυο ημαθιώτικες πόλεις θα είναι μέσα στην πρώτη φάση του έργου. Ο προϋπολογισμός των έργων φθάνει τα 172.000.000 ευρώ στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενώ όπως αναφέρθηκε οι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα ώστε το καλοκαίρι να έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι των έργων.

Τώρα, αν θέλουμε να δούμε λίγο τόσο το καλό όσο και το κακό της υπόθεσης της επέκτασης του δικτύου στην Αλεξάνδρεια (πέραν του οφέλους από τη χρήση του φυσικού αερίου που αναμένεται να επιδοτηθεί κιόλας, όσον αφορά εσωτερικές εγκαταστάσεις και αρκετά τέλη σύνδεσης) θα πρέπει να αναφερθούμε στην ανάπλαση που έγινε στις αρχές της δεκαετίας:
– το κακό: θα σκαφτεί για πολλοστή φορά η πόλη
– το κακό: είναι μια ευκαιρία να διορθωθούν λάθη που έγιναν.

Αν δε η Τοπική Αρχή καταφέρει στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από την ανάδειξη των αναδόχων μέχρι την έναρξη των εργασιών να… τσιμπήσει κάποια επιδότηση για δικά της έργα και τα προγραμματίσει να εκτελεστούν την ίδια περίοδο κι η πόλη σκαφτεί μόνο μια φορά για να γίνουν 2-3 πράγματα μαζί, (π.χ. δίκτυο αερίου – επισκευές σε υφιστάμενες υποδομές – κατασκευή νέων υποδομών), τόσο το καλύτερο…