Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι

Μήνυμα του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στ. Δριστά

Σε μήνυμά του για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών ο αντιδήμαρχος Αλξεάνδρειας Στ. Δριστάς αναφέρει τα ακόλουθα:

“Οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν πρότυπα ζωής για όλους εμάς, που σήμερα, μέσα στην σύγχρονη κοινωνία του άκρατου καταναλωτισμού, βιώνουμε έντονα την δίψα για την αλήθεια, την αγάπη, την χαρά και την ευτυχία. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι στη συνείδηση μας με την παιδεία. Η προσφορά τους στην ανθρωπότητα είναι μοναδική. Θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, για αυτό και τους λέμε Πατέρες, μορφώθηκαν ελληνικά και δίδαξαν ελληνικά.

Είχαν χαρίσματα και πήραν φροντισμένη αγωγή από τα σπίτια τους και κυρίως από τις μητέρες τους. Όμως με τη δική τους επιμέλεια, τον κόπο και την προσπάθεια έγιναν μεγάλοι. Αγωνίστηκαν ασταμάτητα, προσευχήθηκαν αδιάκοπα και ασκήθηκαν στον αγώνα της αρετής. Έτσι έγιναν οι πρωταθλητές της ευσέβειας, της αρετής, της αγιότητας αλλά και των γραμμάτων και της σοφίας.

Καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από την πίστη τους για να αντέξουμε στις αντιξοότητες της ζωής, να κοινωνήσουμε από την ανιδιοτέλειά τους για να απαλύνουμε τον πόνο των πασχόντων συνανθρώπων μας και να επωφεληθούμε από τις εγκύκλιες σπουδές τους. Εύχομαι ειδικά σε όλους τους μαθητές να παραδειγματιστούν από την ζωή και την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και να γεμίσουν τη ζωή και την ψυχή τους με την ομορφιά που μπορούν να χαρίσουν μόνο τα γράμματα, η αληθινή μόρφωση και η πνευματική ζωή που μας δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες.

Στέφανος Δριστάς

Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας”