Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας όνομα Μακεδονίας

Γκυρίνης για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας απέκτησε πλέον νομιμοποίηση”

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣΔήλωση για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε μέσα από το λογαριασμό του στο facebook ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης.

Αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα είναι η μέρα που εμείς οι Αλεξανδρινοί, οι Βεροιώτες, οι Ναουσαίοι, αλλά και όλοι οι Έλληνες Μακεδόνες, δοκιμάσαμε την εμπειρία μιας μεγάλης και πικρής απώλειας: Της Μακεδονική μας ταυτότητας. Μια ιστορική ταυτότητα αιώνων που κατακτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα των προγόνων μας, πέρασε πριν λίγες ώρες με την ψήφο Ελλήνων βουλευτών στους Σκοπιανούς.

Η θλίψη είναι μεγάλη για όλους μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με συνοπτικές διαδικασίες εξαργύρωσε Μακεδονικό όνομα, ταυτότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων σε μία μέρα. Οι λόγοι είναι ακόμα αδιευκρίνιστοι όμως η απώλεια παραμένει μεγάλη και συνάμα οδυνηρή. Τα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών τα έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό. Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας απέκτησε πλέον νομιμοποίηση.

Ο καθένας από δω και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και αυτοί που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας και αυτοί που στηρίζονται από αυτούς που ψήφισαν. Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στις πατριωτικές αξίες που κληρονομήσαμε και θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού την ταυτότητά μας, όχι στα χαρτιά, γιατί καθώς λέγεται η συμφωνία δεν αλλάζει, αλλά στις καρδιές μας και την μακεδονική μας ψυχή.”