Κατηγορίες
ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: “Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία μας – Καλούμε επίσης τα κόμματα να μην σιωπήσουν”

Με αφορμή την πρόκληση επεισοδίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας από ομάδα νεαρών (κατά την αποχώρησή τους από το μεσημεριανό συλλαλητήριο της Βέροιας) – που οδήγησε και στη σύλληψη δυο εξ’ αυτών- η Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το να διαδηλώνει κάποιος για κάτι που δεν συμφωνεί, το θεωρούμε λογικό και αναφαίρετο δικαίωμά του. Απ΄ αυτό το σημείο έως την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια μεγάλη απόσταση. Στην πρώτη περίπτωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, το δεύτερο γεγονός είναι μια φασιστική νοοτροπία, η οποία λέει ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, θα πρέπει να κτυπηθεί, να αφανιστεί γιατί δεν πρέπει να υπάρχει αντίθετη άποψη.


Η επίθεση στα γραφεία αποκτά άλλη διάσταση αυτής του κτυπήματος της δημοκρατικής και ελεύθερης έκφρασης του πολίτη . Είναι μία επίθεση στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Τέτοιες επιθέσεις βανδαλισμού, από ακροδεξιές ομάδες, ενδυναμώνουν τα επιχειρήματα και την θέληση μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε για Δημοκρατία, για ισότητα και αλληλεγγύη σ’ έναν κόσμο που μαστίζεται από ανισότητα, φασιστικές πρακτικές και ξενοφοβικά σύνδρομα. Επι πλέον νοιώθουμε δικαιωμένοι, όταν φασίστες μας βρίζουν και μας χτυπούν ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σίγουρα όλοι όσοι διαδήλωσαν σήμερα στη Βέροια, δεν καταμετρούνται στους φασίστες, στους ακροδεξιούς, αλλά χρησιμοποιούνται ως προκάλυψη για τέτοιες ομάδες που το μόνο που θέλουν είναι η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης , του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, εγκαθιστώντας το φάντασμα μιας νεοναζιστικής κοινωνίας.

Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία μας και δηλώνουμε ότι τέτοιες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΎΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
Φυσικά η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες τόσο από τους συλληφθέντες, όσο και από εκείνους τους ηθικούς αυτουργούς και υποκινητές των συλλαλητηρίων που είχαν την υποχρέωση να περιφρουρήσουν την εκδήλωση, ώστε όλοι οι διαδηλωτές, να προσέλθουν, να διαδηλώσουν αλλά και να αποχωρήσουν με ειρηνικό τρόπο.

Καλούμε επίσης τα κόμματα να μην σιωπήσουν, γιατί η δημοκρατία μας αφορά όλους, γιατί σήμερα είναι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αύριο θα είναι τα δικά τους. Καλούμε όλους τους φορείς να καταδικάσουν και να διαχωρίσουν την θέση τους απ΄αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία και την ιδεολογία τους.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να αντιδράσει δυναμικά. Καλούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα αντιφασιστικό μέτωπο, ώστε να δυναμώσουμε τη δημοκρατία.
Χθες στη Βουλή, σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο που;
Η σιωπή είναι συνενοχή.”