Κατηγορίες
Πανταζόπουλος Αργύρης σχόλιο επικαιρότητας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Τι σχολιάστηκε για την παρουσίαση του Α. Πανταζόπουλου (και οι… “τρικολόρε”)

Αργύρης Πανταζόπουλος παρουσίαση συνδυασμούΓενικότερες εξελίξεις στην τοπική πολιτική σκηνή δρομολογεί η πρώτη συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου μέσα στο εκλογικό 2019.
Απ’ ότι μαθαίνω πολύ σύντομα θα έχουμε και μια ακόμη παρουσίαση υποψηφίου δημάρχου.

Όσον αφορά δε τη συγκέντρωση – παρουσίαση του συνδυασμού του Αργύρη Πανταζόπουλου, αυτά που συζητούνται αρκετά (δηλαδή τα πρώτα σχόλια και οι πρώτες εντυπώσεις) είναι:

α) ο αριθμός και η ηλικιακή σύνθεση του ακροατηρίου που βρέθηκε στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου,

β) η ομιλία του υποψηφίου που, κατά γενική ομολογία, έδειξε το δρόμο που θα ακολουθήσει προεκλογικά όσο πλησιάζουμε χρονικά στις εκλογές,

γ) η παρουσία μεγάλου μέρους από τους συμβούλους της παράταξης του Φ. Δημητριάδη και του ιδίου του Φ. Δημητριάδη. Σε συνδυασμό με το μεγάλο ερώτημα τι έγινε και πως αποφασίστηκε (ΑΝ αποφασίστηκε ποτέ…) μια παράταξη που είχε εκλεγμένα στο δημοτικό συμβούλιο στελέχη που θα μπορούσαν άνετα να ηγηθούν στις εκλογές να αυτοδιαλυθεί αρκετούς μήνες πριν από αυτές και να στηρίξει έναν υποψήφιο (στη συγκεκριμένη στιγμή, τον Αργύρη Πανταζόπουλο) που είναι εκτός αυτής.

δ) η παρουσία συγκεκριμένων ανθρώπων που ανήκουν στον ευρύτερο συντηρητικό χώρο και ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση – κάποιες φορές η συζήτηση για την παρουσία τους είχε θετικό και κάποιες αρνητικό πρόσημο,

ε) η απουσία άλλων, που επέλεξαν να μην δώσουν το παρόν αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια,

στ) η μη αναφορά του υποψηφίου δημάρχου σε υποψηφίους συμβούλους που φέρονται ότι έχουν “κλείσει” μαζί του οριστικά, σε κάποια από τα λεγόμενα “βαριά χαρτιά”.

Και επειδή περί υποψηφίων συμβούλων ο λόγος να πούμε κάτι που θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στα μυαλά όλων μας:

υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά (ή την τοπική πολιτική σκηνή γενικότερα) και πήγαν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση λόγω του θεσμικού ρόλου που έχουν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί είναι “υποχρεωμένοι” να πάνε, ο Πανταζόπουλος δεν προέρχεται ούτε από πολιτική παρθενογένεση ούτε είναι κάποιος απολιτίκ. Έχει πολιτικό στίγμα ο άνθρωπος.

Η πλειοψηφία όμως των υπολοίπων της τοπικής πολιτικής σκηνής πήγε εκεί για να δηλώσει τη στήριξή της στον Α. Πανταζόπουλο. Μισόλογα και θεωρίες της πλάκας δεν υπάρχουν. Σε μια τέτοια συγκέντρωση πηγαίνεις ΜΟΝΟ όταν αποφασίζεις να στηρίξεις κάποιον υποψήφιο. Δεν πηγαίνεις απλά επειδή είδες φως και μπήκες από περιέργεια ή επειδή βόλεψε να πας γιατί ήσουν και σε κάποιο μνημόσυνο στην εκκλησία παραδίπλα.

Άλλος δρόμος και εξήγηση δεν υπάρχει, εκτός κι αν κάποιοι το παίζουν “τρικολόρε” και θα πάνε παντού (γεγονός που δείχνει άλλα πράγματα που θα πρέπει να σταθμίσουν καλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι και κυρίως οι ψηφοφόροι που θα τους επιλέξουν)…