Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δημοτικές εκλογές Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Απάντηση Ναλμπάντη στο σχόλιο Γκυρίνη

ΓΚΥΡΙΝΗΣ - ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣΑπάντηση στο σχόλιο που έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης (δείτε ΕΔΩ) με αφορμή την ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ) του για κάθοδό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δίνει ο Κώστας Ναλμπάντης.

Συγκεκριμένα στην απάντηση Ναλμπάντη αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Απάντηση στον σχολιασμό του κ. Γκυρίνη, επί της ιδρυτικής ανακοίνωσης της παράταξης μας

Με πληροφόρησαν ότι ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης, μου έκανε την τιμή να καταπιαστεί με τη δήλωση της υποψηφιότητας μου μέσα από το λογαριασμό του στο facebook.


Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του και συμμερίζομαι τον πανικό του, αλλά θα του συνιστούσα στο εξής και μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, να προσπαθήσει, έστω και στο τέλος της θητείας του, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, που σημαίνει να μην αναπαράγει ψευδείς πληροφορίες σε βάρος των αντιπάλων του, νομίζοντας ότι έτσι θα αντιστρέψει την άποψη των συνδημοτών μας για την αδιαφορία που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Η 17ετης θητεία μου στα κοινά είναι γνωστή στους συνδημότες που με εμπιστεύονται με την ψήφο τους, οπότε η υπενθύμιση εκ μέρους του ήταν περιττή. Δημαρχοκεντρικό υπήρξε το σύστημα διοίκησης επί των ημερών του και ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αρνήθηκα τη θέση του Αντιδημάρχου ως αντάλλαγμα για να παραμείνω στην παράταξη και προτίμησα να αποχωρήσω.

Σε ότι δε αφορά την στήριξη της υποψηφιότητας μου από διάφορα κόμματα, είναι πρόδηλος η ανησυχία του κ. Δημάρχου για τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της δημοτικής μας ομάδας, αφού παραφράζοντας την κομματική ποικιλομορφία των συνδημοτών που πλαισιώνουν τη νέα δημοτική ομάδα μας, έσπευσε να την χαρακτηρίσει «στήριξη κομμάτων», για να μας χρεώσει ευθύνες αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή στα χρόνια της κρίσης.

Τον διαβεβαιώνω λοιπόν, ότι οι πληροφορίες που έχει είναι σωστές, αφού πράγματι η νέα Δημοτική μας Ομάδα απαρτίζεται από συνδημότες διαφόρων κομματικών καταβολών και προτιμήσεων.
Και τον ευχαριστώ που μου δίνει την ευκαιρία να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μας, ότι όλοι ανεξαιρέτως κομματικής ταυτότητας στη δημοτική μας ομάδα, έχουμε συμφωνήσει πως η παράταξη θα δώσει τη μάχη των εκλογών με ξεκάθαρο πρόταγμα τον πλουραλισμό.

Γιατί κύριε Δήμαρχε, σε αντίθεση με εσάς, εμείς πρεσβεύουμε πως η πολιτική κυριαρχία δεν αποτελεί μονοπώλιο ή προνόμιο μιας ομάδας, αλλά πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία και τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου.

Με τιμή
Κώστας Ναλμπάντης
Υπ. Δήμαρχος Αλεξάνδρειας”