Κατηγορίες
Αστερούπολη - Πλατύ Ημαθίας

24 Δεκεμβρίου 2018: ξεκινά για 7η χρονιά η Αστερούπολη στο Πλατύ

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινά στο Πλατύ ένα ακόμη οκταήμερο που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Αστερούπολη”.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καθώς και σε πλήθος γεγονότων χριστουγεννιάτικη δράση που γίνεται στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από το 2012 και έπειτα (χορωδιακές και μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, παρουσίαση δρώμενων και παραδοσιακής γαστρονομίας, εργαστήρια για παιδιά).

Φέτος, για έβδομη (7η) συνεχόμενη χρονιά και πάλι στον πεζόδρομο Πλατέος, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να δουν κλόουν, να παίξουν, να συμμετάσχουν στη δημιουργία κατασκευών, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι από τους εθελοντές ή από τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Επίσης μπορούν να γράψουν ένα γράμμα στον Άϊ – Βασίλη, να παρακολουθήσουν δρώμενα που παρουσιάζουν πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και χορευτικές παραστάσεις με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο στις οποίες πρωταγωνιστές είναι οι μικροί φίλοι του συλλόγου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας είναι το ακόλουθο:

– Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αστερούπολης και χαιρετισμός. Ώρα 18:30

– Κάλαντα & χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία της Αστερούπολης (διεύθυνση Ερμιόνη Γεωργιάδου). Ώρα 19:00

– Παραδοσιακό νηστίσιμο φαγητό από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, «Στυφούσκο», μαγειρεμένο από τις κυρίες του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός.

– Συναυλία: The Party Project (Νικολέτα Ιωάννου και Σοφία Σκουνδρα). Ένα μουσικό ταξίδι στις δεκαετίες 1980 & 1990.