Κατηγορίες
παιδεία

“Ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα”

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο ΑλεξάνδρειαςΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο, διοργάνωσε πλήθος διαδραστικών και διαθεματικών δραστηριοτήτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 του Δεκέμβρη, σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Η εβδομάδα, πριν από της 3ης Δεκεμβρίου, από Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου είναι εβδομάδα δράσης και υλοποίησης των ποικίλλων δραστηριοτήτων.
Κατά τη διάρκεια αυτής οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας έπαιξαν, έδρασαν και θα βίωσαν την έννοια της Αναπηρίας.


Με την ενεργή συμμετοχή των δασκάλων και του προσωπικού του Ειδικού σχολείου, αλλά και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών των τάξεων, θα μπορέσουν να αντιληφθούν πώς νιώθει, ζει, βιώνει ένα άτομο με αναπηρία διάφορες καταστάσεις της ζωής.. θα αντιληφθούν τα ερεθίσματα όπως ένα άτομο με προβλήματα όρασης ή ακοής, θα κινηθούν στο χώρο και θα εκτελέσουν εργασίες όπως ένα άτομο με κινητικά προβλήματα και θα αντιληφθούν γεγονότα όπως κάποιο άτομο με αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού).

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου όλα τα τμήματα που συμμετείχαν στην όλη αυτή βιωματική διαδικασία θα παρακολουθήσουν , ένα θεατρικό , αποτέλεσμα συνεργασίας μαθητών/τριών του Ειδικού Σχολείου και του ΣΤ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας καθώς επίσης βίντεο και ταινίες μικρού μήκους με θέμα την Αναπηρία (στις διάφορες μορφές της) στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στα σχολεία και στα τμήματα που δήλωσαν ότι θέλουν να λάβουν μέρος και να φιλοξενήσουν τα παιδιά και το προσωπικό του ειδικού σχολείου και από τις 10.00 έως τις 12.00 (δεύτερο σχολικό δίωρο). Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι των μεγάλων τάξεων (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) και κατά προτίμηση τμήματα που δεν συμμετείχαν προηγούμενες χρονιές σε αντίστοιχες δράσεις.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

Τα τμήματα που συμμετέχουν στις δραστηριότητες έχουν κάνει μια προεργασία με τους/τις δασκάλους/ες τους με συζητήσεις, αλλά και εργασίες, κολλάζ, χειροτεχνίες, συνθήματα και όποιο άλλο υλικό επιθυμούν.
Το υλικό όλο αυτό που θα συλλεχθεί θα εκτίθεται από τις 3 Δεκεμβρίου και για λίγες ακόμα μέρες στο χώρο του Δημαρχείου.