Κατηγορίες
αγροτικά

Έντονη δυσαρέσκεια από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας για τις ανακοινωθείσες αποζημιώσεις από βροχοπτώσεις

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι έμειναν “απ’ έξω” σημαντικές ποικιλίες η αποζημίωση δεν γίνεται μέσω ΕΛΓΑ

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο – διαδικασία αλλά και για τις ποικιλίες που θα αποζημιωθούν ροδάκινα, νεκαρίνια και επιτραπέζια (δείτε ΕΔΩ ή ΕΔΩ τον κατάλογο με τις ποικιλίες) εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί για μια ακόμα χρονιά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2018.

Για άλλη μια χρονιά όπως και το 2017 αντί να ακολουθηθεί η μόνη νόμιμη οδός της αναγγελίας των ζημιών των δηλώσεων των εκτιμήσεων και της τελικής αποζημίωσης μας από τον ΕΛΓΑ η κυβέρνηση επιλέγει την διανομή φιλοδωρήματος μέσω του de minimis στους «ιθαγενείς» αγρότες.

Είναι μεγάλες οι απορίες και οι αντιδράσεις των αγροτών μελών μας και σε ότι αφορά την διαδικασία και σε ότι αφορά την επιλογή των ποικιλιών οι οποίες προτείνονται αφήνοντας έξω μεγάλες και παραγωγικές ποικιλίες όπως η andross και η everts π.χ. καθώς και επιτραπέζιες.

Καλούμε τον υπουργό και την κυβέρνηση να εκτιμήσει και να αξιολογήσει αντικειμενικά και να αποζημιώσει ουσιαστικά και δίκαια.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ και δηλώνουμε έτοιμοι για τις εξελίξεις.

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας”