Κατηγορίες
άρθρα

Τ. Μπαρτζώκας: Η κοινωνία θέλει σύνεση, συναίνεση και λογική

Από την καθημερινή επαφή με τους πολίτες, κάθε ηλικίας και κάθε επαγγελματικής ενασχόλησης, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς ότι ο κόσμος κουράστηκε! Κουράστηκε από τις εύκολες υποσχέσεις, τα πολλά λόγια και τους διχασμούς χωρίς αιτία και αποτέλεσμα. Η κοινωνία έχει εμπεδώσει ότι τα προβλήματα είναι κοινά, ότι δεν έχουν χρώματα.

Η υγεία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση και η εργασία είναι βασικά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την πολιτεία για να πάρει η μηχανή μπροστά, να βγούμε απ’ το τέλμα. Οι άλλοι τα έχουν λύσει. Εμείς δεν μπορούμε εδώ και δεκαετίες να το πετύχουμε. Ίσως γιατί δεν μπορέσαμε ακόμη να συνεννοηθούμε. Ίσως γιατί τα χρώματα, οι ιδεολογίες και το πολιτικό κόστος κυριάρχησαν έναντι του κοινωνικού συμφέροντος. Η κοινωνία, λοιπόν, είναι έτοιμη, φτάνει να το καταλάβει το πολιτικό σύστημα.


Η κοινωνία θέλει σύνεση, συναίνεση και λογική, για να λύσουμε τα βασικά προβλήματα και να πάμε επιτέλους παραπέρα. Να φτιάξουμε ισχυρό και ευέλικτο Κράτος, να δημιουργήσουμε υγιές περιβάλλον για επενδύσεις, να δώσουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά. Χωρίς πειράματα, με σχέδιο, με ανθρώπους που θέλουν και μπορούν.

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ