Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας

Νάουσα: η ΔΕΥΑΝ ξεκινά την κατασκευή αγωγού από την Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου προς την Τ.Κ. Μαρίνας

την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση

Ξεκινάει από τη ΔΕΥΑΝ η κατασκευή του αγωγού από την Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου προς την Τ.Κ. Μαρίνας. Το έργο, προϋπολογισμού 425.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή ενός βαρυτικού αγωγού που με φυσική ροή θα μεταφέρει αποκλειστικά το πλεονάζον νερό από τη δεξαμενή του Γιαννακοχωρίου στον υδατόπυργο της Μαρίνας, ώστε να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η άντληση με γεώτρηση πόσιμου νερού για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού.

Η σύμβαση με τον εργολάβο (Μιχάλη Γιαλιτάκη – Candia Erga A.T.E.) υπογράφτηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Μετά την υπογραφή η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Δέσποινα Λαζαρίδου δήλωσε:

«Με τη σημαντική αυτή παρέμβαση λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα της Μαρίνας, χωρίς να επηρεάζεται το νερό του Γιαννακοχωρίου, αφού χρησιμοποιούνται οι υπερχειλίσεις της δεξαμενής. Το έργο ξεκινά άμεσα και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Τα έργα της ΔΕΥΑΝ αυτόν τον καιρό είναι πολλά και πολύ χρήσιμα για τις τοπικές κοινότητες του κάμπου της Νάουσας (βιολογικός καθαρισμός, εξωτερικοί αγωγοί σύνδεσης με τον βιολογικό, υδατόπυργος Επισκοπής, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Κοπανού και Χαρίεσσας κ.ά.).

Σε συνδυασμό με το έργο ενίσχυσης της υδροδότησης στο Ροδοχώρι, λύνουν σοβαρά χρόνια προβλήματα των κατοίκων τους. Εμείς συνεχίζουμε δυνατά και αποφασιστικά με το έργο για την εξάλειψη της θολότητας του νερού της Νάουσας και τη λειτουργία του νέου δικτύου, για να κλείσουμε οριστικά δύο τεράστιες πληγές στην πόλη».