Κατηγορίες
Δικαιοσύνη

Καλή η παρέμβαση όμως πρέπει να γίνουν και αλλαγές στη νομοθεσία

Σε πολύ σωστό δρόμο είναι η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της καθαρίστριας, που της καταλογίστηκαν 10 χρόνια φυλακή επειδή είχε προσκομίσει κάποτε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού για να προσληφθεί.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε κάθειρξη 10 ετών, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν βγει στη δημοσιότητα για τη συγκεκριμένη περίπτωση και θα πρέπει να αναφερθούν είναι δυο: ότι η καθαρίστρια πήγαινε κανονικά στην εργασία της και ότι κάποια στιγμή πήρε το απολυτήριο του Δημοτικού (έστω και μετά την πρόσληψή της).

Πολύ σωστά επίσης όσα είπε και ο Γ.Γ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνέντευξή του.
Επεσήμανε ότι ο Νόμος δεν κάνει διακρίσεις σε τέτοια θέματα, πράγμα που σημαίνει ότι η καθαρίστρια ήταν αντιμέτωπη ακόμη και με δις ισόβια!! Έλα όμως που οι δικαστές δεν κάνουν του κεφαλιού τους, αλλά κάνουν ότι ο Νόμος υπαγορεύει…

Άρα οι νομοθέτες θα πρέπει να ξαναδούν το θέμα και να χωρίσουν τα ξερά από τα χλωρά.

“Εμείς ζητήσει να αλλάξει η νομοθεσία. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι η καθαρίστρια και αυτός που υπεξαίρεσε 5 εκατομμύρια ευρώ. Ευτυχώς δεν τελείωσε εδώ η υπόθεση”, είπε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γ.Γ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.