Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Είναι αυτό που λέμε “αν έχεις κράτος….” (και video στο τέλος)

Την επιχειρηματικότητα είπαν να διδάξουν στους μαθητές τους οι δάσκαλοι στην Όλυνθο της Χαλκιδικής και τους την έμαθαν για τα καλά! Όχι με δική τους ευθύνη όμως.
Άθελά τους, τους την έμαθαν the greek way…

Σε δυο αράδες: δάσκαλοι στο δημοτικό σχολείο της περιοχής έστησαν έναν μαθητικό συνεταιρισμό με λαχανόκηπο. Και επειδή τα παιδιά έπρεπε να μάθουν τα πάντα από το μηδέν, όλα έγιναν όπως ο νόμος ορίζει.

Έλα όμως που δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός μεταξύ συνεταιρισμών και μαθητικών συνεταιρισμών!!

Έτσι, το κράτος μας που είναι η επιτομή της οργάνωσης και της μηδενικής γραφειοκρατίας θεώρησε ότι ο Σχολικός Συνεταιρισμός του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου «Το Περιβόλι» είναι συνεταιριστική επιχείρηση που θα πρέπει να φορολογηθεί.

Ήρθε το ραβασάκι από την Εφορία για 800 ευρώ τέλος επιτηδεύματος!!!!

Φυσικά αυτά που κατάφερε με την ενέργειά του αυτή το Κράτος (εμείς είμαστε το Κράτος, μην το ξεχνάμε αυτό – εμείς το φτιάχνουμε το Κράτος, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί) ήταν τα εξής:

1) να δείξει στα παιδιά πως ότι κινείται και αναπνέει σ’ αυτό τον τόπο σίγουρα φορολογείται
2) να δείξει στα παιδιά ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς θα μπορέσουν να το κάνουν ΜΟΝΟ αν φύγουν στο εξωτερικό
3) να δείξει στα παιδιά πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, που έχουν συνεταίρο την Εφορία
4) να δείξει στους δασκάλους ότι αυτά τα αλλοπρόσαλλα και απαράδεκτα που κάνουν δεν είναι για τη χώρα μας αλλά για κάτι Σουηδίες, κάτι Ελβετίες, κάτι Λουξεμβούργα και τέτοια.

 

Στο διαδίκτυο βρήκα και ένα βίντεο σχετικό με το θέμα, δείτε το: