Κατηγορίες
αυτοδιοίκηση Πολιτικά κόμματα

“Γόρδιος δεσμός” για τη Ν.Δ. η Αλεξάνδρεια;;;

ΔΗΜ.Τ.Ο. Βέροιας Νέα ΔημοκρατίαΔεν ειπώθηκαν και πολλά πράγματα για την Αλεξάνδρεια στην κοινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βέροιας που έγινε στη Βέροια. Άλλωστε, στο βάθος ήταν η υποψηφιότητα της Γ. Μπατσαρά.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν “Το νέο μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι προκλήσεις στη σύγχρονη εποχή” και ομιλητής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στην εκδήλωση όμως δεν ήταν παρόντα στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας μόνο από τη Βέροια. Ήταν και από την Αλεξάνδρεια.

Η οποία Αλεξάνδρεια μπορεί και να αποτελεί “γόρδιο δεσμό”, αφού στην ουσία ήδη τρεις (Γκυρίνης, Πανταζόπουλος, Χαλκίδης) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν το Δήμο και κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή, συχνά απευθυνόμενοι για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους και σε άτομα που είναι εκτός Νέας Δημοκρατίας – για να αποκτήσουν και ένα προβάδισμα.

Δύσκολη κατάσταση για να τη διαχειριστεί κάποιος, άρα μέχρι το τέλος ίσως η Πειραιώς σηκώσει τα τηλέφωνα ώστε να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι (που αναπόφευκτα θα ανέβουν) αλλά και για να μειωθεί κι ο αριθμός των ενδιαφερομένων.

Αν κι η “πολυδιάσπαση” μπορεί να αποβεί μια καλή εξέλιξη για το κόμμα της ΝΔ σε βάθος χρόνου και να μην είναι και τόσο “γόρδιος δεσμός”:

αν το δει κάποιος λίγο… “ανάποδα”, από τον πρώτο μέχρι το δεύτερο γύρο των εκλογών και κυρίως μετά από την 1 Σεπτέμβρη του 2019 η “πολυδιάσπαση” θα μπορούσε να δώσει συνεργασίες που θα οδηγούσαν στην πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο…