Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Αλεξάνδρεια – δημοτικό συμβούλιο: πολλές απουσίες από την παράταξη Δημητριάδη και η πρώτη αναφορά με φόντο τις εκλογές του ‘19

Μόνο ως απογοητευτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, και λόγω της προσέλευσης των δημοτικών συμβούλων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τα έδρανα ήταν κενά, από την πλευρά της συμπολίτευσης το μόνο νέο (πραγματικά νέο) ήταν η παρουσία της νέας δημοτικής συμβούλου Τσιλοπούλου Τζένης – που αντικατέστησε μετά την παραίτησή του τον Κ. Ναλμπάντη, σε γενικές γραμμές δηλαδή μια από τα ίδια και ακόμη χειρότερα.

Ας το δούμε από δυο πλευρές:


γενικά, για όλους: δεν μπορώ να προσδιορίσω αν η βασική αιτία ήταν η ώρα που έγινε η συνεδρίαση (αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ, Δημήτρη Ράπτη, επειδή και άλλη φορά έγινε συνεδρίαση περίπου την ίδια ώρα και πάλι η ίδια συμμετοχή καταγράφηκε). Συμβούλιο – πολύ περισσότερο τακτική συνεδρίαση, γιατί αν ήταν έκτακτη είναι κατανοητό – στις δυο το μεσημέρι δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβούλων!! Ας το δει λοιπόν το θέμα ο πρόεδρος.

ειδικά, για την παράταξη Δημητριάδη: εδώ μπορώ να το προσδιορίσω και μάλιστα με σχετική άνεση. Η απουσία πολλών συμβούλων δείχνει, πέραν όλων των άλλων (όπως η ώρα για παράδειγμα), ότι ισχύει αυτό που σας έλεγα στα τελευταία βίντεο. Η παράταξη είναι υπό διάλυση, υπάρχουν προβλήματα που ξεκινούν όχι λόγω της προτίμησης κάποιων συμβούλων σε υποψηφίους δημάρχους αλλά για άλλους λόγους που ξεκινούν πολύ νωρίτερα. Αν θα υπάρξει ΚΑΙ χωροταξικό πρόβλημα αν τύχει και εμφανιστούν όλοι μαζί στα έδρανα δεν το γνωρίζω. Θα δούμε. Πάντως πρέπει να αναφέρω ότι τα προβλήματα έχουν … βάθος, με το οποίο θα ασχοληθούμε και το οποίο θα παρουσιάσω στο μέλλον.

Τέλος, είχαμε και την πρώτη αναφορά (έστω και στη μορφή που πήρε) εντός Δημοτικού Συμβουλίου που είχε για φόντο τις εκλογές του 2019. Μεταξύ του δημάρχου Π. Γκυρίνη και του συμβούλου Δ. Συρόπουλου.

Δείτε το απόσπασμα από τη συνεδρίαση, που μετέδωσε ο Δήμος μέσα από το κανάλι του στο youtube: