Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ημαθία εκπρόσωποι πέντε ρουμανικών νομών

Την Ημαθία επισκέφθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, η γενική πρόξενος της Ρουμανίας στην Θεσσαλονίκη, Σαμπίνα Σομασέσκου, συνοδευόμενη από εκπροσώπους πέντε ρουμανικών νομών, οι οποίοι το πρωί της ίδια μέρας είχαν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε τομείς, όπως το εμπόριο, η οικονομία, ο τουρισμός, η παιδεία και ο πολιτισμός κι ο αγροτικός τομέας.

Στην Ημαθία τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος τους ξενάγησε στις Αιγές, την Μίεζα και την Σχολή του Αριστοτέλη, παραθέτοντας τους δείπνο στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.


«Είχα την ευκαιρία να ξεναγήσω τους φίλους, Ρουμάνους, συναδέλφους, στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, αλλά και στην Σχολή του Αριστοτέλη, έξω από την αρχαία Μίεζα. Να περπατήσουν στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Οικουμένης.

Να δουν τις επιγραφές και τα αγάλματα, που είναι γραμμένες στην αρχαία ελληνική. Είμαι βέβαιος ότι αποκτήσαμε έτσι πιο πολλούς πρεσβευτές της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Αν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί της χώρας μας έφερναν εδώ στη γη του βασιλείου των Μακεδόνων τους ομολόγους τους, στις επισκέψεις τους στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα συρόμασταν στην αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος επανεπιβεβαίωσε τις εμπορικές σχέσεις της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας με αντίστοιχες της Ρουμανίας, στον αγροτικό και εμπορικό τομέα.