Κατηγορίες
Περισκόπηση σχόλιο επικαιρότητας

Για τις ενοχλήσεις ας δοκιμάσουν μηλόξυδο

Ενοχλήσεις σε διάφορους μαθαίνω ότι προκαλεί η ανάρτηση που έκανα την επομένη της τελευταίας συνάντησης της παράταξης Δημητριάδη.

Δεν είναι μόνο όμως η συγκεκριμένη ανάρτηση που ενοχλεί διάφορους (τον καθένα για το δικό του λόγο). Είναι και όσα κατά καιρούς έχω γράψει (ή έχω πει μέσα από τα βίντεο) τους τελευταίους 2-3 μήνες για το θέμα αυτό – και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Τα οποία επαληθεύτηκαν ΟΛΑ από τα έως τώρα γεγονότα, όπως θα επαληθεύονται σταδιακά και όλα όσα γράφω για τα τοπικά πολιτικά πράγματα.

Αρχικά θα συστήσω…. ξύδι! Είτε μηλόξυδο, είτε από σταφύλι. Κάνει λέει καλό στα νεύρα, γιατί λέει αλληλεπιδρά με τον αιματοκρίτη και ρίχνει την πίεση!

Η Περισκόπηση έχει πάντοτε καλή πληροφόρηση και συζητά με όλο τον κόσμο.

Ειδικά δε όσον αφορά την τοπική πολιτική σκηνή η πληροφόρηση που έχει (και τη γράφει) η Περισκόπηση είναι αποδεδειγμένα ότι καλύτερο υπάρχει τη στιγμή αυτή.

 

Έχει όμως και δυο άλλα “κακά” η Περισκόπηση:

1) το πρώτο είναι ότι μπορεί και αναλύει τις πληροφορίες, τα γεγονότα και τις καταστάσεις που πέφτουν στην αντίληψή της. Στη συνέχεια τις συνθέτει και στο τέλος μπορεί να γράψει άνετα και δυο αράδες.

Άρα δεν είναι ανάγκη να “πέσει” και στο δεύτερο κακό, που είναι

2) η αναπαραγωγή πραγμάτων από “πηγές” που θέλουν να περνούν πραγματάκια και για το λόγο αυτό αρχίζουν τις “διαρροές”.
Έχουν κάνει τις διαρροές εργόχειρο ορισμένοι αφελείς (δεν θέλω να γράψω τι ακριβώς έχουν κάνει εργόχειρο!), γιατί έχουν την εντύπωση ότι μια “διαρροή” μπορεί να τους προσθέσει πόντους ενώ στην ουσία τους αφαιρεί αξιοπιστία και σοβαρότητα.

Η πραγματική προσφορά αυτών που ασχολούνται με τα κοινά στην περιοχή αργά ή γρήγορα θα φανεί. Κι αν δεν φανεί τότε όσοι προσφέρουν πραγματικά ας μη στεναχωριούνται. Δε ζούμε ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στο Τόκιο. Ότι καλό γίνεται, ο κόσμος με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το μαθαίνει (δυστυχώς όμως με μικρότερο ρυθμό και εύρος εξάπλωσης από ότι το κακό).

Άντε λίγο σοβαρά λοιπόν! Και μια σύσταση για όσους κατά καιρούς ενοχλούνται από τις αναρτήσεις: ένας καλός μου φίλος, μάγειρας, μου έχει πει ότι είναι πιο εύπεπτο το μηλόξυδο…