Κατηγορίες
Ελλάδα

Ανησυχητικά όσα λέει η ΕΛΣΤΑΤ για τα δημογραφικά μεγέθη – ολοένα και λιγοστεύει ο πληθυσμός της χώρας

Όσο πάμε και γινόμαστε λιγότεροι, όσο περνάνε τα χρόνια ο πληθυσμός μειώνεται – και μην αρχίσουμε να λέμε ότι για την υπογεννητικότητα φταίνε άλλα πράγματα (ναι αυτά, εκεί ακριβώς που πάει ο νους σας!!)…

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία της ο πληθυσμός της χώρας όσο πάει και μειώνεται. Λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με τις ίδιες περιόδους, περισσότεροι γάμοι και σύμφωνα συμβίωσης όμως.

Τώρα πως γίνεται αυτό;;; ξαναλέω ότι σίγουρα δεν φταίει αυτό στο οποίο πάει ο νους όλων μας. Όοοοχι.


Αυτό που φταίει είναι σίγουρα η κρίση, αυτό που φταίει είναι ότι τα παιδιά θεωρούνται στην Ελλάδα ως αντικείμενο για φορολόγηση, αυτό που φταίει είναι ότι πέραν του οικονομικού οι μελλοντικοί γονείς σκέφτονται και άλλα (δηλαδή πέραν του ότι σκέφτονται ότι τα παιδιά η Εφορία τα θεωρεί τεκμήριο) όπως ας πούμε το που θα τα αφήσουν όταν είναι μικρά, τι θα γίνει με λεγόμενη δωρεάν παιδεία κλπ κλπ.

Επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, μια ματιά σε αυτούς δεν βλάπτει: 88.553 γεννήθηκαν, μείωση κατά 4,7% σε σχέση με το 2016 (περίπου 4.000 γεννήσεις λιγότερες) και 124.501 αποχαιρέτισαν το μάταιο τούτο κόσμο και πήγαν να συναντήσουν τον Δημιουργό (αύξηση κατά 4,8%).

Και για όσους συνεχίζουν να σκέφτονται … πονηρά να πούμε ότι το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό ΔΕΝ λύνονται έτσι!

Το αντίθετο, λόγω της δομής του, επί της ουσίας το σύστημα πληρώνεται από τους νέους και τα ταμεία τροφοδοτούνται από τους ασφαλισμένους για να παίρνουν σύνταξη οι πιο μεγάλοι σε ηλικία.

Αν εκλείψει η βασική αυτή προϋπόθεση, σε συνδυασμό με την ανεργία, τα χρέη στα ταμεία και τους νέους που πλέον δίνουν εισφορές σε άλλα ασφαλιστικά συστήματα γιατί έφυγαν από τη χώρα, τότε είμαστε καταδικασμένοι κάποια στιγμή
α) αρχικά να σταματήσουμε να δίνουμε συντάξεις (ακόμη και σε όσους έχουν επί δεκαετίες πληρώσει τις εισφορές τους),
β) να πάψει να υφίσταται Ελληνισμός μέσα σε κάποιες δεκαετίες από σήμερα.