Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του δημάρχου Π. Γκυρίνη για την 106η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ΓκυρίνηςΜε αφορμή την 106η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας (18/10/1912) ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρει σε μήνυμά του τα ακόλουθα:

“Οι ημέρες ιστορικής μνήμης και απόδοσης τιμών σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο και χαρακτηριστικό κάθε πόλης που διακρίνεται για το ιστορικό της παρελθόν. Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας, την ιστορική Αλεξάνδρεια, καθώς σηματοδότησε την απελευθέρωση της, και εξασφάλισε τα ύψιστα αγαθά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας.

Η εξέλιξη της ιστορίας και των ιστορικών γεγονότων, έχει αποδείξει ότι τα ύψιστα αγαθά της ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας, αποκτήθηκαν με πληθώρα θυσιών.

Θυσίες απαιτήθηκαν και για την απελευθέρωση της ιστορικής μας πόλης. ο Ελληνικός Στρατός, διεξήγαγε πλήθος μαχών για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους. Οι μάχες αυτές, ανεξάρτητα του αμιγώς πολεμικού τους χαρακτήρα, αποτελούσαν και πεδία απόθεσης και κατάθεσης ψυχής, ιδανικών και αξιών κάθε στελέχους του Ελληνικού Στρατού.

Την αυριανή ημέρα, με σεβασμό και ευλάβεια θα τιμήσουμε τον Ελληνικό Στρατό, τα ύψιστα ιδανικά και τις αξίες του, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Πόλης μας.

Σας εύχομαι προσωπικά, η 106η επέτειος απελευθέρωσης της Πόλης μας, να αποτελέσει κίνητρο ανάπτυξης και εδραίωσης των ίδιων ιδανικών που οδήγησαν στην ανεξαρτησία του Έθνους μας, ώστε να λειτουργήσουν ως εχέγγυο εξασφάλισης της Εθνικής μας ακεραιότητας.”