Κατηγορίες
Αντωνίου Χρήστος βουλευτές

Μήνυμα του βουλευτή Ημαθίας Χ. Αντωνίου για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Χρήστος Αντωνίου Ημαθία ΣΥΡΙΖΑΣε μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Χρήστος Αντωνίου αναφέρει:

“Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή στη νεότερη ιστορία μας. Το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού τη μακρινή Δευτέρα του Οκτώβρη του 1940 ήταν ένα “ΟΧΙ” στον ναζισμό και στον φασισμό.

Περιφρονώντας τη λογική των αριθμών και των συσχετισμών των δυνάμεων, αψηφώντας τον φόβο και την απειλή,  ο ελληνικός λαός απέδειξε την αγάπη του για την ελευθερία. Απέδειξε τον πόθο του να ζει με αξιοπρέπεια και ελεύθερος να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του.

Ο αγώνας κατά της γερμανοϊταλικής κατοχής συνεχίστηκε στα βουνά , στις πόλεις και στα χωριά της Ελλάδας γράφοντας ένδοξες σελίδες με την Εθνική Αντίσταση μέχρι την οριστική απελευθέρωση της χώρας μας.
Το μήνυμα του δύσκολου εκείνου αγώνα είναι επίκαιρο και σήμερα, μια εποχή που σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες αναβιώνει ο φασισμός και η ακροδεξιά.

Η πάλη απέναντι στον ακραίο εθνικισμό, στον ρατσισμό, στη μισαλλοδοξία και στην κοινωνική αδικία αποτελεί βασικό καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη.”